• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

18.07.2021

10:00

SRBIJO, PAŽNJA! BRITANSKI SPECIJALCI KREĆU U MISIJU PROTIV RUSIJE I KINE: London spremio četiri hiljade ljudi,  akcijama će koordinirati MI6!

Vesti

SRBIJO, PAŽNJA! BRITANSKI SPECIJALCI KREĆU U MISIJU PROTIV RUSIJE I KINE: London spremio četiri hiljade ljudi, akcijama će koordinirati MI6!

Podeli vest

Britanske specijalne snage krenuće u novu tajnu misiju protiv Rusije i Kine, piše Tajms pozivajući se na brigadira Marka Totena. Iako London ne navodi eksplicitno u kojim zemljama će dejstovati britanski specijalci, ne treba smetnuti sa uma da su Balkan i Srbija uvek među prioritetima Britanaca

Prema njegovim rečima, specijalne vazduhoplovne i brodske službe sprovodiće opasnije operacije protiv drugih država. Rekao je da će voditi „buduće specijalne snage" Britanskog marinskog korpusa, koje će pomagati specijalnim snagama u borbi protiv terorizma i suprotstavljanju plaćenicima širom sveta. Ova grupa će obuhvatiti četiri hiljade ljudi, piše list.

Prema rečima sagovornika Tajmsa, specijalne snage treba da se usredsrede na složenije i složenije misije protiv Rusije i Kine. Za ovo im je potrebno „znanje i iskustvo pravih stručnjaka".

- A mi možemo izvršavati neke zadatke, poput, na primer, antiterorističkih aktivnosti na moru ili zajedničkih operacija, koje su teške i praćene većim rizicima - rekao je Toten.

Pretpostavlja se da specijalne snage mogu da rade zajedno sa britanskom obaveštajnom službom MI6. Oni će nadgledati vojne i obaveštajne jedinice Rusije i Kine.

Iako London ne navodi eksplicitno u kojim zemljama će desjtvovati britanski specijalci, ne treba smetnuti sa uma da su Balkan i Srbija uvek među prioritetima Britanaca.

ŠOJGU IMA DVA DANA DA SE PREDA, U PROTIVOM SLEDI HAPŠENJE! TERETI SE ZA FORMIRANJE PARAVOJSKE! Šta reći, u kom svetu živi Kijev?!

Podsetimo, specijalne snage Ujedinjenog kraljevstva prisutne su u BiH, na KiM, Makedoniji, odakle sprovode brojne operacije. 

O njihovim aktivnostima pričao je i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, koji je optužiob britanske specijalce da su u zemlju stigli radi destabilizacije Republike Srpske, ali i da prave zablude i podmeću neistine i spinovane informacije.

Njihove aktivnosti posebno su vidljive na društvenim mrežama, na medijima, na slušanju, prisluškivanju, na stvaranju opšteg haosa i na destabilizaciji, primarno Republike Srpske.

Velika Britanija je pre nekoliko meseci objavila Strategiju modernizacije oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva, a London je najavio i novu regionalnu inicijativu za Zapadni Balkan. 
 
- Povećaćemo naše prisustvo u oblasti Crnog mora, na Dalekom severu, Baltiku i na Zapadnom Balkanu, (gde realizujemo novu regionalnu inicijativu za obuku oružanih snaga saveznika). Prisustvo će biti ostvareno u okviru multilateralnih grupa - navodi se u dokumentu koji je danas objavilo Ministarstvo odbrane. 

Foto: Fotoilustracija

U istom dokumentu na 76 strana Rusija je označena kao pretnja a navedeno je i da modernizacija Oružanih snaga Rusije čini tu zemlju istovremeno i nepredvidivim i iskusnim igračem.

DODIK BRUTALNO ISPROZIVAO ĐUKANOVIĆA ZBOG SRBIJE, SRBA I SPC! Ovo su poslednji trzaji političkog klevetnika, samozvanog vrhovnog sudije!

- Rusija, kao i do sada, predstavlja najveću nuklearnu i vojnu pretnju po evropsku bezbednost. Modernizacija ruskih Oružanih snaga, sposobnost za integraciju svih državnih delatnosti i želja za rizikom čine Rusiju istovremeno i iskusnim i nepredvidivim igračem - navodi se u dokumentu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade

pre 2 godine

Umislili, jadni da su neka sila. Smešno je kada miš umisli da može sa slonom kako hoće i šta hoće. Ako se ne čuknu u glavu, i ostave se ćorava posla, Britanija može postati pusto ostrvo ! ! !

Dan D

pre 2 godine

Samo da krene više ro iskrcavanje Saveznika ko u Normandiji protiv Hitlera, sada na Krimu protiv Putina.

milankukic

pre 2 godine

znaci varvari ponovo idu u osvajanje zele da stvaraju kolonije u 21 veku varvari ostaju varvari

deda Raša

pre 2 godine

Brodiće vam nisu uništili a vi sada testirate živce Rusiji. Glupo vam je to. Smirite se. Ja mislio da je samo Bler ludak kad ono ima ih još!

Baća

pre 2 godine

Britanske ambicije da stanu na crtu jednoj supersili kao sto je RF stvarno su smešne. Pazite, jačanje vojne moći RF kao elementa odvraćanja od suludih angloameričkih planova za pokoravanje Rusije oni tumače kao pretnju evropskoj bezbednosti iako Rusija nikome ne preti, već pokazuje šta zapadne krstaše čeka ako bude napadnuta, kao za vreme Napoleona i Hitlera. Čeka ih, nesumnjivo, propast. Izgleda da istorijske lekcije nisu naučene.

Nevenka

pre 2 godine

Nedaj Bože da kinezi posalju u Britaniju 5 miliona izbeglica Np Ujgura, ili isprazne 2 do3 zatvora, psihijatriskih ustanova Da li bi Britanci pokazali empatiju ili oduševljenost i prihvatili tih tričavih 5 - 15 miliona ugrozenih i ugnjetenih izbegli to bih htela videti? Nešta slicno sta je Fidel uradio sa kKubanskim krimosima i psih pacijentima USA. Nikada ameri vise nisu truckali o totalitarnom rezimu da im se ne bi ponovio scenario. Uostalom i Erdogan to isto radi EU.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija