• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.07.2021

10:41

PENTAGON VIŠE NE KRIJE STRAH! Američki portparol se obrušio na ruskog lidera: PITAJTE PUTINA ŠTA ĆE MU NUKLEARNE HIPERSONIČNE RAKETE!

Vesti

PENTAGON VIŠE NE KRIJE STRAH! Američki portparol se obrušio na ruskog lidera: PITAJTE PUTINA ŠTA ĆE MU NUKLEARNE HIPERSONIČNE RAKETE!

Podeli vest

Rusija je zvanično saopštila da je mornarica uspešno testirala hipersoničnu raketu Cirkon u Belom moru. Nosilac hipersonične rakete bila je fregata Admiral Gorškov. Svi svetski mediji pratili su hipersonični raketni test, a svet je čekao reakciju SAD

Na regularnom obraćanju medijima, portparol Pentagona Džon Kirbi rekao je da je Amerika u potpunosti svesna šta Rusija i Vladimir Putin rade.

Kirbi je odbio da analizira situaciju, ali je istakao da akcija Rusije može ozbiljno da destabilizuje svetski mir.

Portparol Pentagona je dodao da rusko testiranje i razvijanje supersoničnih raketa koje mogu da nose nuklearne glave predstavljaju rizik za stabilnost i mir u svetu.

Kirbi je naglasio da su se i Sjedinjene Države pridružile trci za razvoj i naoružavanje hipersoničnih raketa, ali za razliku od Moskve, Vašington usredsređuje svoje napore na razvoj nenuklearnih hipersoničnih raketa.

Foto: Printscreen You Tube

Informacije koje je Kirbi izneo izazvale su nekoliko pitanja, od kojih je jedno bilo: "A zašto Rusi razvijaju hipersonične rakete s nuklearnom sposobnošću, a Amerika radi na razvoju nenuklearnih?" - pitao je novinar iz sale za konferencije za novinare.

- Morali biste da pitate Vladimira Putina zašto je odabrao da ide tim putem. Odabrali smo, kao pitanje politike, da razvijemo nenuklearne hipersonične sposobnosti i na to smo fokusirani - bio je kratak odgovor portparola Pentagona Džona Kirbija.

Kirbi je ponovio da Pentagon i administracija Bele kuće svakodnevno sarađuju sa NATO-om na pitanjima vezanim za ruske aktivnosti, pokušavajući da nadgledaju, verifikuju i suprotstavljaju se "ruskoj destabilizaciji u regionu i širom sveta“.

Kirbi nije propustio da napomene da Vašington vrlo ozbiljno shvata i nadgleda aktivnosti Rusa u petom domenu - sajber prostoru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sumar

pre 2 godine

Kako je to "naivno" pitate Ruse "šta će im hipersonicne rakete sa nuklearnom bojevom glavom" a vi i NATO još malo pa ćete rucati u centru Moskve sa Vašim instaliranjem raketa u Poljskoj, Rumunija i... Šta će Severnoj Koreji nuklearne bojeve glave??? Pa da se brane od Vaše "Demokratije" To smo mi u Jugoslaviji zapamtila... SRAMOTA OD VASE DEMOKRATIJE Mi ne želimo da nam Vi i slični budete gospodari a to ni ubogi Rusi neće dozvoliti

deda Raša

pre 2 godine

Pa da vam eventualno dočaraju strahote Hirošime i Nagasakija. Štaće vama? vi možete i sa osiromašenim da pokorite sve na svetu, ali kada ih nestane. Trujete ih unapred za preko 100 godina.

Milutin

pre 2 godine

Koliko neko treba da bude jak da bi podržao svoju miroljubivu politiku saradnje? To je upravo ono što Amerika ne ume da razume kad je u pitanju Rusija. Nisu ruske trupe na američkim granicama, već obrnuto. Amerika je imala svojih 5 minuta kad je mogla da obezbedi saradnju među svim narodima na svetu. Profućkala ih je radi sitnošićariskih težnji pojedinaca ili grupacija i umesto saradnje izazivala sukobe i ratove. Ubajanja ljudi i uništavanja gde god je to bilo moguće. Nekad, davno, postojala je Amerika. Cenjena i uvažavanja. Davno je prestala da postoji. Ostalo je samo ime. Poštovanje i uvažavanje je sad na nekoj drugoj strani sveta. Ali ne, kako Amerika to ume samo da sagleda, zbog sile, već zbog saradnje i dobrobiti za sve.

Baća

pre 2 godine

Pa, svima je jasan odgovor na ovaj Kirbijev komentar, a i njemu samom. Demonstracija u cilju odvraćanja. Rusi samo pokazuju šta čeka zapadne krstaše ako udare na Rusiju da se malo smire. Rusi nisu prvi započeli nijedan rat, ali su svaki završili. I siguran sam da bi Amerikanci, kada bi posedovali ovo hipersonično oružje, udarili na Rusiju i to bez ikakvog povoda. Ali, to se sada neće desiti iako vežbaju pored ruskih granica. Kada izračunaju moguće gubitke, a bili bi katastrofalni, neće im pasti na pamet takva avantura. Pa, ipak, moraju da neguju svoje izmišljene neprijatelje da bi njihov vojno-industrijski kompleks imao šta da radi, a obaveštajni sektor dobijao ogroman novac, reče čuveni američki reditelj Oliver Ston. A on, kao Amerikanac, to najbolje vidi i zna.

ratko

pre 2 godine

zato da se vi vise ne k i da ne bacate blato po celom svetu

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija