• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

27.07.2021

20:19

TREBALO JE DA VODI RAT PROTIV RUSIJE?! GLAVNI KOMANDANT ORUŽANIH SNAGA UKRAJINE PODNEO OSTAVKU - Zelenski nezadovoljan!

Vesti

TREBALO JE DA VODI RAT PROTIV RUSIJE?! GLAVNI KOMANDANT ORUŽANIH SNAGA UKRAJINE PODNEO OSTAVKU - Zelenski nezadovoljan!

Podeli vest

Glavni komandant Oružanih snaga Ukrajine Ruslan Homčak podneo je ostavku na inicijativu predsednika zemlje Vladimira Zelenskog, saopštio je portparol ukrajinskog lidera Sergej Nikiforov

- Glavni komandant Oružanih snaga Ukrajine napušta dužnost. To je predsednikova odluka. Vladimir Zelenski ne sumnja u patriotizam, poštovanje zakletve, profesionalnost Ruslana Homčaka, ali predsednik želi da vidi sinergiju između Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Ukrajine. Nažalost, takvu sinergiju ne vidimo, već suprotno - konflikte - rekao je Nikiforov, istakavši da je Homčak postavljen na funkciju zamenika sekretara Saveta nacionalne bezbednosti i odbrane Ukrajine.

Mesto glavnog komandanta zauzeo je Valerij Zalužni - komandant operativne komande „Sever".

Snažna eksplozija u Nemačkoj - PET OSOBA NESTALO, A NEKOLIKO JE POVREĐENO! Građani zamoljeni da ostanu u svojim domovina! /VIDEO/

Kasnije se oglasio i predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, saopštivši da očekuje da na svim nivoima u Oružanim snagama, Ministarstvu odbrane i u strukturama sektora bezbednosti bude uspostavljena saradnja.

- Sfera odbrane mora funkcionisati stabilno, koordinirano, sa jasnom perspektivom i bez nesporazuma između rukovodilaca - navodi se u saopštenju predsednika.

On je istakao da na „rotaciju ili zamenu rukovodilaca ne bi trebalo gledati kao na nešto vanredno".

- Od rukovodstva Ministarstva odbrane i Oružanih snaga očekujem kvalitetnu saradnju i jasno određivanje perspektiva za svakog ukrajinskog vojnika - kako na profesionalnom, tako i na socijalnom nivou - poručio je predsednik Ukrajine.

(VIDI) ŠTA SAD, PRAVO OVO NE POZNAJE, ŠTA URADITI SA ČOVEKOM KOJI JE U PODRUMU ČUVAO TENK! Svetski muzeji bi da kupe Pantera, ali...

Valerij Zalužni je ukrajinski vojnik, general-major. Od 2019. godine je na dužnosti komandanta snaga operativne komande „Sever".

Ranije je saopšteno da ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov, veoma uticajna ličnost u Ukrajini, napušta svoju dužnost - na molbu predsednika Vladimira Zelenskog.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59