• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Srna

28.07.2021

10:26

ALARMANTNO U TOKIJU! Prvi put broj zaraženih prešao preko 3.000 - RASTE PRITISAK u bolnicama!

Vesti

ALARMANTNO U TOKIJU! Prvi put broj zaraženih prešao preko 3.000 - RASTE PRITISAK u bolnicama!

Podeli vest

Dnevni broj inficiranih virusom korona u Tokiju nastavlja da raste i prvi put je prešao 3.000, javili su lokalni japanski mediji, a u bolnicama se oseća sve veći pritisak

Ovakav razvoj situacije mogao bi da predstavlja problem za premijera Jošihidea Sugu, koji se založio za održavanje Olimpijskih igara u ovom gradu urkos pandemiji.


Sugin rejting je trenutno na najnižem nivou od kada je u septembru stupio na dužnost, a opšti izbori održavaju se sledeće godine.


Guverneri tri prefekture u blizini Tokija zatražiće od vlade da proglasi vanredno stanje u njihovim oblastima, rekao je jedan kabinetski ministar. Juče je potvrđeno 2.848 infekcija.

 

Foto: AP/Photo


Šef radne grupe za borbu protiv epidemije Jasutoši Nišimura izjavio je da se očekuje rast dnevnog broja zaraženih u narednom periodu i da testiranje kasni zbog prazničnih dana prošle sedmice.


Organizatori Olimpijskih igara danas su registrovali 16 novih infekcija povezanih sa takmičenjima, a od 1. jula ih je ukupno 169. Među novim slučajevima zaraze nema sportista, a do sada ih je inficirano ukupno 17.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija