• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

28.07.2021

12:37

RUSIJA MU SLABA, ALI I MOĆNA DA MENJA AMERIČKE PREDSEDNIKE! Bajden optužuje Moskvu da se već sprema da se umeša u izbore, usledio BRUTALAN ODGOVOR!

Vesti

RUSIJA MU SLABA, ALI I MOĆNA DA MENJA AMERIČKE PREDSEDNIKE! Bajden optužuje Moskvu da se već sprema da se umeša u izbore, usledio BRUTALAN ODGOVOR!

Podeli vest

Moskvu ne može da ne brine slabost tima američkog predsednika Džoa Bajdena zbog njegovih „opasnih dezinformacija“ o potencijalu Rusije ili navodnom mešanju u američke izbore, izjavio je predsednik Komiteta za međunarodne poslove Saveta Federacije Rusije Konstantin Kosačov

- Smatram da slabost tima samog šefa Bele kuće može da bude upravo stvaran predmet naše zabrinutosti. Ne samo zbog opasno neistinitih izjava o potencijalu Rusije ili o 'ruskom mešanju' u američke izbore, čiji ishod sve manje utiče na odnose među našim zemljama - prokomentarisao je Kosačov nedavne Bajdenove optužbe na račun Rusije.

Ruski senator je podsetio da je Bajden dao mnogo važniju izjavu - on tvrdi da ako dođe do toga da se Amerika zaista umeša u pravi „gorući“ rat sa velikom silom, to dogoditi zbog sajber hakovanja sa velikim posledicama, kao i da ta verovatnoća raste eksponencijalno“.

- Ako Bajdenu i njegov 'tim' napuni glavu dezinformacijama, to bi moglo da ima najopasnije posledice po čitav svet - uveren je Kosačov.

S tim u vezi, Kosačov je istakao da optužbe za sajber-napade i hakovanja moraju da budu u potpunosti dokazane celoj međunarodnoj zajednici sa učešćem nezavisnih stručnjaka.

 

- U suprotnom, odgovornost za 'goruće' sukobe trebalo bi da snose upravo oni koji iznose neosnovane optužbe za sajber-napade na račun drugih zemalja. Teže je i smisliti ubedljiviji argument u korist obavezujućeg međunarodnog sporazuma o sajber-bezbednosti - smatra senator.

Foto: TwitterPrintscreen/ Nicole Valdes

Prema njegovim rečima, Bajdenove reči prouzrokovane su željom da umiri oponente unutar zemlje koje sve više brinu i ruske inovacije u oblasti visokih tehnologija, i promena stava Bajdenove administracije o „Severnom toku 2“, što najoštriji kritičari američkog predsednika smatraju pobedom Moskve.

- Ili nove diskusije na omiljenu temu Demokratske stranke o ruskom 'mešanju' u američke izbore, posebno na prelaznim izborima 2022. godine u Sjedinjenim Američkim Državama. Bajden je američkim obaveštajnim službama rekao da predsednik Vladimir Putin 'zna da ste bolji od njegovog tima i da mu to đavolski smeta - kaže Kosačov.

Međutim, to je očigledno u suprotnosti sa svim onim što su same demokrate ranije govorile, dodao je.

- Govore da je upravo „mešanje Rusije“ prouzrokovalo njihov poraz 2016. godine. Odnosno, ruski tim je 'đavolski' slab, ali 'menja' američke predsednike? - upitao je senator.

Ranije su novinari koji prate aktivnosti Bele kuće preneli da je predsednik SAD Džo Bajden optužio Rusiju da već pokušava da se umeša u izbore za Kongres koji će se održati 2022. godine. Kako se navodi, takođe je „upozorio na opasnost pravog vojnog sukoba usled sajber napada Rusije“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59