• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

29.07.2021

12:39

KREMLJ JASAN: Približavanje NATO granicama Rusije, zahteva da se PREDUZMU MERE!

Vesti

KREMLJ JASAN: Približavanje NATO granicama Rusije, zahteva da se PREDUZMU MERE!

Podeli vest

Približavanje NATO-a ruskim granicama obavezuje Rusiju da preduzme mere kako bi osigurala svoju bezbednost, izjavio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući vojne vežbe "Agile Spirit 2021" koje su počele u Gruziji

Peskov je istakao da je to još jedna potvrda da se NATO sa svojom vojnom infrastrukturom nalazi oko granica Rusije i - ne samo oko naših granica, već se dodiruje sa našim granicama - rekao je.


- Ovo je, naravno, tema koju vrlo pažljivo moramo da pratimo i, što je najvažnije, to nas, naravno, obavezuje da preduzimamo mere za osiguravanje naše bezbednosti. O tome je više puta govorio i predsednik i ministar odbrane i naši predstavnici na najrazličitijim nivoima - rekao je Peskov.


Portparol je dodao da je za Rusiju bitno da vojne vežbe u Gruziji nemaju prikrivena scenarija dejstava protiv Rusije.

 

Foto: Reuters

Dmitrij Peskov


Takođe je primetio da se scenarija vežbi izrađuju u NATO-u i da ta organizacija ne krije ko je za njih protivnik, rekao je Peskov komentarišući učešće Azerbejdžana u ovim vežbama.


Peskov je takođe primetio da je Azerbejdžan suverena država i da Rusija ceni partnerske odnose sa njim.


U Gruziji su u utorak počele multinacionalne vojne vežbe "Agile Spirit" na kojima učestvuje više od 2,5 hiljada vojnika iz 15 zemalja i partnera NATO-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 2 godine

RUSIJA treba da uputi ultimatum americi, kao što je ona to uradila za vreme kubanske krize.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59