• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.07.2021

15:33

MAKRON PODNEO TUŽBU ZBOG POREĐENJA SA HITLEROM! Multimilioner nastavlja da ga BRUTALNO ISMEVA! /FOTO/

AP/TwitterPrintscreen/Fotomontaža

Vesti

MAKRON PODNEO TUŽBU ZBOG POREĐENJA SA HITLEROM! Multimilioner nastavlja da ga BRUTALNO ISMEVA! /FOTO/

Podeli vest

Francuski predsednik Emanuel Makron tuži tvorca plakata na kojem je prikazan kao Adolf Hitler u okviru kampanje protiv obavezne vakcinacije protiv koronavirusa

Bilbordi prikazuju 43-godišnjeg predsednika Francuske u uniformu Trećeg rajha i brkovima prepoznatljivim za Hitlera.

Slika je postavljena na jugu Francuske početkom ovog meseca, uključujući i mediteranski lučki grad Tulon, pored slogana "Budite pokorni: vakcinišite se".

Na svim posterima nacistički simbol zamenjen je LREM-om, referencom na stranku Emanuela Makrona.

 

 

Advokati francuskog predsednik pokrenuli su pravnu akciju protiv izvođača bilborda nakon što je poster bio postavljen na jugu Francuske ranije ovog meseca.

Mišel Flori, biznismen multimilioner koji stoji iza plakata rekao je da ga je lokalna policija pozvala nakon pravne akcije koje su povukli Makronovi advokati. 

- Potvrdili su da je podneta tužba iz Jelisejske palate - rekao je Flori za francuske medije, i dodao: "Bio sam iznenađen i šokiran."

 

 

Flori je potez francuskog predsednika uporedio sa napadima islamskih fanatika na "Šarli ebdo", satirični list koji je ismejavao proroka Muhameda.

- U "makronlendu" je dozvoljeno ismevati proroka Muhameda i to je satira, a ismevanje diktatora nije dozvoljeno - kaže ovaj milioner.

 

 

Mišel Flori je vlasnik oko 400 bilborda za oglašavanje na jugu Francuske, a često ih koristi za izražavanje kontroverznih stavova.

Ovo nije prvi put da se kontroverzni biznismen nalazi u sukobu sa vlastima. Kada su se 2019. godine odvijali protesti širom Francuske koji su postali poznati pod imenom "Žuti prsluci", Flori je bio kažnjen 26.000 funti zbog kritikovanja policije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija