• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

30.07.2021

07:00

(VIDEO) PEKING NA NOGAMA, PENTAGON SPREMIO 25 HILJADA VOJNIKA, NOSAČE AVIONA, DESETINE BRODOVA, PODMORNICA I AVIONA! Sve spremno za napad na Kinu!

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

(VIDEO) PEKING NA NOGAMA, PENTAGON SPREMIO 25 HILJADA VOJNIKA, NOSAČE AVIONA, DESETINE BRODOVA, PODMORNICA I AVIONA! Sve spremno za napad na Kinu!

Podeli vest

Amerikanci će uskoro u vodama zapadnog pacifika održati veliku pomorsku vojnu vežbu „Pacific Iron". Sa učešćem mornara i brodova i podmornica svoje Druge, Treće, Šeste, Sedme i Desete flote

Još preciznije: u vežbu će biti uključeno 25 hiljada vojnika/mornara i oficira, nosači aviona i dratni brodovi i podmornica. Plus: veliki broj drugih borbenih aviona.

"Pacific Iron" će doneti, kako pišu američki mediji. „dosad neviđenu koncentraciju lovaca F-22".
       
Sama vežba - iako se to zvanično ne priznaje, čak poriče - biće uvežbavanje mogućeg napada na Kinu.     

       
Portparol američke ratne mornarice potporučnik Tabita Klingensmit rekla je o ciljevima vežbe:
       
„Vežba „Pacific Iron" koristiće i virtuelne tehnologije koje će proširiti komunikacije između jedinica i vojske širom sveta kako bi se bolje reprodukovale realne razmere scenarija s kojima se naša mornarica i marinci mogu sudarati u budućnosti".
       
Sjedinjene Države su sve zabrinutije zbog sve većih sposobnosti i borbene moći kineske mornarice.

DŽAFEROVIĆU, PAMETNIJI SI KAD ĆUTIŠ! SRBIMA SE NE PRETI, NI IZ PRAZNE, NITI IZ PUNE PUŠKE! Biće procesuiran svako ko negira genocid! Hapsite, aman, šta čekate... DODIK SE VEĆ SAM PRIJAVIO!

       
Peking „nehumanom brzinom" gradi fregate, razarače i krstarice opremljene navođenim raketama.
       
Kina će do 2025. imati sedam nosača aviona. Sjedinjene Države ih sada imaju jedanaest.
       
Američko ratno vazduhoplovstvo raspoređuje ogromne snage na ostrvu Guam. Deset F-15E iz 389. eskadrile iz Ajdaha već je u bazi „Andersen" na Guamu. Dvadeset pet F-22 iz dve eskadrile - 525. na Aljasci, i 199. lovačke eskadrile Havajske vazduhoplovne nacionalne garde - trebalo bi da stignu ubrzo.

       
Pratiće ih dva vojno-transportna aviona C-130J iz 374. vazdušnog krila u vazduhoplovnoj bazi Jokota (Japan).

UZBUNA! PLANETA PUKLA, MAGNETNO POLJE RASCEPLJENO! Ovo će brutalno uticati na ljude! NAUČNICI NA NOGAMA, ŠTA SADA?!

       
Svi lovci uključeni u vežbu biće raspoređeni na četiri aerodroma. Tri od njih su na Guamu.
       
A četvrti, međunarodni aerodrom Tinian, nalazi se 120 milja severno od Guama. To je jedini civilni aerodrom u ovoj šemi i nalazi se na Severnim Marijanskim ostrvima.
       
General Džon Hejten priznao je da prethodna slična vežba nije uspela i zato što je Kina (ometanjem) sprečila njene učesnike da obezbede "informacionu dominaciju".
       
Pritom je upozorio da dosta američkih brodova nije više za rat protiv Rusije i Kine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SR71

pre 2 godine

"Kina ce do 2025 imati sedam nosaca aviona"?!Dobar vam je vic!

cccc

pre 2 godine

Pa jeli oni misle da je to Srbija iz 1999, da se neće vratiti kući gore nego iz Vijetnama.

Dule

pre 2 godine

Први светски рат је почео кад је Велика Британија схватила да није у стању да гради нове ратне бродове истим темпом као Немачка и да ће релативно брзо изгубити свој неприкосновени положај. Слично се догађа и сада, једна индустријска сила је у силазној а друга на узлазној путањи. Међутим, Кина је мудрија од Немачке и никоме не прети као она, већ напротив свима нуди сарадњу, кредите, технологију, повољне трговинске аранжмане тако да овог пута рата неће бити, али ће до велике смене у свету свакако доћи.

Milan Karapandza

pre 2 godine

U sukobu sa Kinom, amerikanci nemaju sanse, jer njihovi vojnici ratuju zbog para a kineski zbog patriotizma.

Denis

pre 2 godine

25.000 vojnika. Pa to Kinezi kamenjem mogu da pobiju.. Zar Jos neko misli da se tek tako moze pobediti nacija od preko milijardu stanovnika..

Venik

pre 2 godine

A B2 tj DUH MISURIJA? Ili ce ga se secati kao Bio je to Dobar avion a onda su ga zlocesti Serbi oborili bacao bombe po Serbiji a onda su se oni drznuli da zapucaju smrc i ode duh Misurija u ustoriju.

Baća

pre 2 godine

Svi ti brodovi, pa i nosači aviona, o vojnicima da i ne govorim, mogu da budu poslati na dno mora ako dođe do rata. Ovo je za sada samo na Pacifiku demonstracija sile jedne države čija je moć na silaznoj putanji i koja veruje da je vreme stalo za nju, kao hegemona , i da može ceo svet da drži pod svojom čizmom. USA je, sa svojim satelitima, jedina zemlja koja ugrožava svetski mir i slobodoljubive narode, zemlja koja je izvršila ne samo genocid nad svojim starosedeocima, već i neviđene ratne zločine od Vijetnama, Kambodže, Jugoslavije, Iraka, Avganistana, Libije...To je zemlja koja je od WW2 vodila oko 200 ratova i intervencija jer je rat njen najbolji biznis, zemlja koja se raspada iznutra i koje se Kina sigurno ne boji. A ima čime i da uzvrati na svaki udar. Kao i Rusija. A tada od USA neće ostati ništa.

Dule

pre 2 godine

Teško mi je da poverujem da će do rata između Kine i SAD doći, naročito što tu ni Rusija ne bi bila mirna. Ameri su svesni da su im i Kina i Rusija dostojni protivnici i da bi i njihovi gubici bili ogromni. To bi u njihovoj zemlji izazvalo ogromno nezadovoljstvo i oni bi i kod kuće bili u velikom problemu. Ovo što sada rade ima drugu svrhu.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59