• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

30.07.2021

22:25

KINA OTKRILA TRI AMERIČKA "GREHA"! Evo zašto su krivi za DIVLJANJE KORONE u svetu!

Vesti

KINA OTKRILA TRI AMERIČKA "GREHA"! Evo zašto su krivi za DIVLJANJE KORONE u svetu!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države su krive za „tri greha“ u odgovoru na pandemiju kovida 19 i pronalaženje porekla virusa, rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Džao Liđijen na konferenciji za novinare

Omogućile su virusu da se širi bez praćenja, skrivale su istinu o virusu i tražile terorizam u praćenju porekla virusa, rekao je Džao odgovarajući na pitanja Kineskog internacionalnog radija.

- SAD su raspirivale vatru i ubrzavale svoju političku manipulaciju u vezi s otkrivanjem porekla. Time su dozvolile virusu da se širi bez praćenja - rekao je on.

Političke manipulacije SAD-a, prema njegovim rečima, izazvale su 35 miliona infekcija i više od 610.000 smrtnih slučajeva.

- SAD nisu preduzele efikasne mere kontrole izlaska, što je rezultiralo izvozom slučajeva iz SAD u mnoge zemlje. Uprkos međunarodnom protivljenju, SAD su vratile desetine hiljada ilegalnih imigranata zaraženih virusom kovid 19 - rekao je on.

Istraživanja pokazuju, podseća Džao, da broj infekcija kovidom 19 i povezanih smrtnih slučajeva u Sjedinjenim Državama može biti čak 65 miliona odnosno 900.000, što je mnogo više nego u zvaničnoj statistici, prenosi Kineski internacionalni radio.

"Amerika da objavi najranije podatke o kovidu 19"

Kina je osudila SAD zbog politizacije pandemije kovida 19 i prebacivanja odgovornosti na druge zemlje, rekao je danas portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine odgovarajući na pitanje u vezi sa američkom politizacijom istrage o poreklu kovida 19.

Portparol je naglasio da SAD ne poštuju ni nauku ni pravdu.

Kina je pozvala SAD da objave podatke i provere uzorke prikupljene u Sjedinjenim Državama u ranim fazama pandemije kovida 19 i da pozovu stručnjake Svetske zdravstvene organizacije (SZO) da istraže što je pre moguće laboratoriju Fort Detrik i preko 200 laboratorija u inostranstvu u potrazi za poreklom korona virusa.

 

SAD bi takođe trebalo da pozovu stručnjake SZO da istraže Univerzitet u Severnoj Karolini i da objave podatke u vezi sa slučajevima među američkim vojnicima koji su prisustvovali Svetskim vojnim igrama 2019. godine u kineskom gradu Vuhanu, rekao je portparol.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija