• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.07.2021

16:16

SEDAM ČLANOVA KURDSKE PORODICE UBIJENO U TURSKOJ! Vlasti uhapsile 10 osumnjičenih za krvoproliće! /VIDEO/

Vesti

SEDAM ČLANOVA KURDSKE PORODICE UBIJENO U TURSKOJ! Vlasti uhapsile 10 osumnjičenih za krvoproliće! /VIDEO/

Podeli vest

Turske vlasti saopštile su danas da je privedeno 10 osumnjičenih za ubistvo sedam osoba iz kurdske porodice u centralnoj turskoj provinciji Konija

Članovi porodice kažu da je napad bio etnički motivisan, dok vlasti navode da je do napada došlo zbog dugogodišnje svađe između dve porodice, preneo je AP.

Sedam osoba iz porodice Dedeoglu ubijeno je juče u brutalnom oružanom napadu.

U saopštenju tužilaštva Konije navodi se da prvi dokazi ukazuju da je postojao sukob između dve porodice koje žive na istom području.

Međutim, porodični advokat i prokurdska opoziciona stranka kažu da su ubistva bila etnički motivisana.

 

 


Nakon napada u maju, jedan član porodice, koji se nalazi među jučerašnjim žrtvama, rekao je medijima da ih maltretiraju i napadaju zbog toga što su Kurdi.

Advokat Abdurahman Karabulut kazao je da su članovi porodice zabrinuti da će biti ponovo napadnuti.

Zvanicnici su naveli da još nisu uhapsili napadača.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Matić: Svi srpski turisti u Turskoj su zbrinuti
Planeta

Matić: Svi srpski turisti u Turskoj su zbrinuti

Ministarka turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić saopštila je sinoć da su svi srpski turisti koji se nalaze u turskim letovalištima zbrinuti kao i da je u kontaktu sa ministrom turizma Turske u slučaju da je potrebno dodatno angažovanje srpskih i turskih vlasti.

31.07.2021

08:47

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija