• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

31.07.2021

17:10

TALIBANI PONOVO NAPALI MISIJU UN! Teroristi kontrolišu gotovo celu provinciju, i sada NAPREDUJU KA GRADU Herat!

Vesti

TALIBANI PONOVO NAPALI MISIJU UN! Teroristi kontrolišu gotovo celu provinciju, i sada NAPREDUJU KA GRADU Herat!

Podeli vest

Talibani ponovo su danas napali kancelariju Misije UN u avganistanskoj provinciji Herat, saopštio je predstavnik Ministarstva odbrane Favad Aman

- Teroristička grupa ‘Taliban’ponovo su napali na kancelariju UN u provinciji Herat. Avganistanske snage odbrane i bezbednosti bore se protiv terorista i odbacili su njihov napad - napisao je Aman na Tviteru.

Talibani su i juče napali kancelariju Misije UN i tom prilikom je poginuo jedan avganistanski policajac.

Lokalna TV javlja da su talibani u ovoj provinciji zauzeli gotovo sve oblasti i da je pod kontrolom vladinih snaga samo jedan rejon. Talibani se sada približavaju centru grada Herat.

Podsetimo, u Avganistanu su u toku borbe vladinih snaga i „talibana" koji kontrolišu značajna ruralna područja. Nestabilnost je eskalirala nakon saopštenja američke administracije da će do 11. septembra napustiti ovu centralnoazijsku zemlju.

Vašington i predstavnici pokreta „Taliban" su 2020. godine u Dohi potpisali prvi mirovni sporazum posle više od 18 godina rata. On predviđa povlačenje stranog kontigenta vojske i početak međuavganistanskog dijaloga posle razmene zatvorenika.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija