• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

02.08.2021

23:10

ŠTA SADA, AMERI DALI RUSIJI 30 DANA DA ISPUNI NJIHOVE ZAHTEVE! Svet čeka 3. septembar, svi se nadaju da će  razum prevladati!

Vesti

ŠTA SADA, AMERI DALI RUSIJI 30 DANA DA ISPUNI NJIHOVE ZAHTEVE! Svet čeka 3. septembar, svi se nadaju da će razum prevladati!

Podeli vest

SAD su predale Rusiji spisak 24 diplomate koji treba da napuste zemlju do 3. septembra zbog isteka viza, izjavio je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov

To je rekao u intervjuu za časopis „Nešenel interest".

Transkript intervjua postavljen je danas na Fejsbuk stranici ruske ambasade, preneo je TASS.

- Dobili smo spisak 24 diplomate za koje se očekuje da napuste zemlju pre 3. septembra 2021. godine - rekao je Antonov.

On je istakao da će skoro svi otići bez zamena, jer je Vašington naglo pooštrio procedure izdavanja viza.

- Nadamo se da će zdrav razum prevladati i da ćemo moći da normalizujemo život ruskih i američkih diplomata u Sjedinjenim Američkim Državama i Rusiji na principu reciprociteta - rekao je Antonov, preneo je Rojters.

GORAN ŠARIĆ DIGAO HRVATSKU NA NOGE! NE MOŽETE STAVITI SRBINA TESLU NA KOVANICU, A SLAVITI OLUJU! Da se zna, Nikola je Srbin, rođen u Vojnoj Krajini, koja tada nije bila deo Hrvatske...

On je, takođe, rekao da se nada da će se nedavno započeti dijalog između SAD i Rusije o pitanjima sajber bezbednosti nastaviti. „Kao opciju, možemo raspravljati o sajber pretnjama sistemima za kontrolu naoružanja itd."

POČELO JE! NEMAČKA UPUTILA RATNE BRODOVE, PRVI PUT POSLE 20 GODINA, Peking će reagovati, Tajvan je crvena linija, Kina ovo neće trpeti!

Moskva i Vašington već duže vreme se razilaze oko niza pitanja, a veze su dodatno zahladile nakon što je američki predsednik Džozef Bajden rekao da veruje da je ruski predsednik Vladimir Putin ubica.

Tenzije su, međutim, popustile nakon susreta održanog 16. juna.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija