• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/The Sun

05.08.2021

12:35

POSTAO IM JE SIN! Dirljiva ispovest roditelja koji su oprostili momku koji je ubio njihovu ćerku i dali mu krov nad glavom! /FOTO/

Vesti

POSTAO IM JE SIN! Dirljiva ispovest roditelja koji su oprostili momku koji je ubio njihovu ćerku i dali mu krov nad glavom! /FOTO/

Podeli vest

Roditelji devojke poginule u saobraćajnoj nesreći ispričali su kako su čoveka koji je odgovoran za njenu smrt odveli u svoj dom, čak su ga nazvali i sinom

Elizabet i Fernando Himenez izgubili su ćerku Mariju samo nekoliko dana pre njenog 24. rođendana 2017. godine, ali su se osećali dužni da pomognu "prijatelju" Niku Haiu dok se suočio sa krivičnom prijavom.

Te kobne noći, Nik je odlučio da sedne za volan auta jer je Marija pila nakon izlaska. Dok je vozio, skrenuo je niz put u jugozapadnom Londonu, dostigavši brzinu od 110 km/h. Vozeći više nego što je dozvoljeno, skrenuo je preko dve trake i na kraju prevrnuo automobil. Tragično, Marija, koja nije bila vezana pojasom, umrla je.

Roditelji mlade devojke ispričali su za Mirror kako su bili obuzeti tugom kada su čuli vesti o smrtinji hove ćerke.

 

Foto: Pixabay

Otac Fernando se od šoka i tuge srušio na pod kada se policija pojavila na kućnom pragu. Ubrzo je obavestio svoju ženu Elizabet i ostale članove porodice.

Ono što je neverovatno jeste, dok su joj se po glavi vrzmala pitanja bez odgovora, Elizabet nije mislila samo na svoju porodicu i preminulu ćerku, već i na mladog Nika.

 

 

 


- Odjednom sam pomislila, čekaj malo, ko je sa Nikom u policijskoj stanici? - Seća se Elizabet.

- Znala sam da njegova porodica živi u Singapuru. Mora da je očajan. - Nikada ranije nisam srela ovog čoveka, ali sve što sam osećala bila je velika briga za ovog mladića kojeg nisam poznavala. Samo sam htela da budem pored njega - rekal je Elizabet.

Elizabet je bila svesna veze koju su njih dvoje uspostavili nakon što je njena ćerka prvi put pomenula Nika 2017. godine. Nik se preselio u Veliku Britaniju godinu dana ranije.

Marija je govorila engleski, španski i korejski, a studirala je lingvistiku na Univerzitetu u Brajtonu i planirala je da predaje u inostranstvu nakon što diplomira. Elizabet je rekla da su se njena ćerka i Nik međusobno podržavali u teškim periodima i da su zajedno pohađali časove muzike.

 

Foto: Printscreen/GOFUNDME

Marija

Poslednji put Nik je razgovarao sa njenom ćerkom 22. marta 2017. godine kada je Marija krenula sa Nikom da se vide. Nekoliko sati kasnije nje nije bilo.

Dok se Nik borio sa posledicama svojih postupaka, Elizabet je odlučila da ga dovede u naručje svoje ožalošćene porodice.

 

- Ova situacija je bila dovoljno loša - kaže Elizabeth, i dodaje: - Nisam mogla da podnesem pomisao da će Nik biti još jedna žrtva - prisetila se kako je gledala uplašenog mladića kako ulazi u dnevnu sobu prema Marijinom ocu koji je prethodno okrivio Nika za smrt njegove ćerke.

- Nick ga je zagrlio i rekao: "oprosti mi " - rekla je Elizabet.

Oboje su se u suzama srušili na pod, a Fernando je izustio - Opraštam ti sine - zaključuje Marijina majka Elizabet.

Podsetili smo ga da mu je oprošteno i da je voljen


Fernando je rekao da cje od tog trenutka Nik postao deo porodice.

 

Foto: Printscreen/GOFUNDME

 

- Da sam zadržao ova osećanja, uništila bi me. Umesto toga, odlučio sam da ga volim. To je trenutak kada mi je postao sin  - rekao je.

Kako je par otkrio da će Nik biti procesuiran i da nema gde da živi, pozvali su ga da ostane.

- Njegova porodica je bila na drugom kraju sveta, bili smo mu potrebni. Dakle, šest nedelja je živeo sa nama. Kuvali smo i šetali, i bilo je divno imati ga tamo.Ubrzo se Nik izjasnio krivim za nanošenje smrti opasnom vožnjom i osuđen je na pet godina zatvora - zaključuje majka preminule.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija