• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.08.2021

15:25

NEKA UPOREDE GRAĐANI KO JE BOLJI! Borisov otkrio da će predložiti Mitova za premijera, pa VRATITI MANDAT!

Vesti

NEKA UPOREDE GRAĐANI KO JE BOLJI! Borisov otkrio da će predložiti Mitova za premijera, pa VRATITI MANDAT!

Podeli vest

Stranka GERB ponovo će nominovati Danijela Mitova za premijera kada joj predsednik Rumen Radev da mandat za formiranje vlade, izjavio je danas bivši bugarski premijera Bojko Borisova nakon sednice izvršnog komiteta te stranke

Kako je istakao, GERB će se na taj način vratiti u vladu, prenosi portal Novinite.

- Ukoliko predsednik Radev poveri mandat za formiranje vlade našoj stranci, nominovaćemo Danijela Mitova za premijera i predložiti sastav kabineta kako bi građani mogli da je uporede sa drugim kabinetima. E tada ćemo odmah vratiti mandat Radevu, kao što smo ranije saopštili - rekao je Borisov.

Posle parlamentarnih izbora 11. jula, na kojima je okončana decenijska politička dominacija Borisova, stranka ITN je postala pojedinačno najjača stranka, ali sa samo 65 mesta u parlamentu koji ima 240 poslanika, zbog čega joj je bila potrebna podrška drugih stranaka.

ITN je tražila podršku dve male antikorupcijske stranke, koje smatra saveznicima.

Međutim, lider stranke Slavi Trifonov u utorak je saopštio da stranka odustaje od formiranja vlade, nakon što su dve partije, koje u svojim programima imaju borbu protiv korupcije, odbile da je podrže.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija