• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputniknews

13.08.2021

16:25

AKO PADNE BELORUSIJA, ZAPADNE RAKETE ĆE BITI KOD SMOLENSKA! Lukašenko upozorava da je svet blizu izbijanja NOVOG SVETSKOG RATA!

Reatuers/Fotomontaža

Vesti

AKO PADNE BELORUSIJA, ZAPADNE RAKETE ĆE BITI KOD SMOLENSKA! Lukašenko upozorava da je svet blizu izbijanja NOVOG SVETSKOG RATA!

Podeli vest

Predsednik Belorusije, Aleksandar Lukašenko, istakao je da postoji rizik od izbijanja novog svetskog rata i da ne želi da njegova zemlja podstane bojno polje

- Nemojte da mislite da namerno eskaliram situaciju kako bih pokrenuo neki rat. To što govorim da može da izbije treći svetski rat nije šala - upozorio je šef države.

Agencija Belta prenosi da je predsednik to izjavio tokom radne posete Gomeljskoj oblasti dok je razgovarao sa meštanima gradića Tihiniči.

Aleksandar Lukašenko je podsetio da se u istoriji više puta dešavalo da su se na teritoriji Belorusije ukrštali interesi velikih svetskih igrača, što je rezultiralo ratovima.

Foto: printscreen

- Ako upadnu u Belorusiju, Rusija će, naravno, gledati na nju kao na svoju. Jer ako, ne daj Bože, padne Belorusija, kod Smolenska će biti te zapadne rakete. Ne tamo negde iza Kijeva ili na Crnom moru, već u blizini Smolenska. I tu će se sukobiti sve te snage. Amerikanci i Evropljani nisu provocirali samo Rusiju, nego i Kineze. I ne želim da Belorusija postane bojno polje, kao što je uvek bilo. Dosta nam je toga - rekao je predsednik Belorusije.

S tim u vezi, Lukašenko je naglasio da nimalo ne dramatizuje i da je „situacija komplikovana“.

Predsednik Belorusije izjavio je ranije da hibridni rat koji Evropa usmerava protiv Minska, Rusije i Kine može dovesti do trećeg svetskog rata


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija