• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs/Informer

15.08.2021

16:39

KRAJ! TAKO TO IDE KADA VERUJEŠ AMERIMA, ENGLEZIMA, NATO... Predsednik Avganistana pobegao, zamlju prepustio talibanima!

AP/Tanjug

Vesti

KRAJ! TAKO TO IDE KADA VERUJEŠ AMERIMA, ENGLEZIMA, NATO... Predsednik Avganistana pobegao, zamlju prepustio talibanima!

Podeli vest

Avganistanski predsednik Ašraf Gani napustio je zemlju, preneo je "Gardijan" pisanja TOLO njuza. Informaciju o odlasku predsednika iz zemlje potvrdila je i Al Džazira. On je navodno otišao u Tadžikistan, prenosi Rojters izjavu zvaničnika

Zvaničnik ministarstva unutrašnjih poslova rekao je da je Gani otišao u Tadžikistan, a iz kancelarije predsednika, zamoljeni za komentar, rekli su da "ne mogu ništa da kažu o predsednikovom kretanju iz bezbednosnih razloga".

Predstavnik talibana rekao je da oni "proveravaju gde je Gani".

Kako je ranije javio portal "Midl Ist Aj", očekivalo se da će predsednik Ganida podnese ostavku u narednim satima, iako je bilo najave da će to da uradi juče kada se prvi put obratio naciji nakon munjevitog prodora talibana, piše Telegraf.rs.

Međutim, zasad nema informacija o ostavci. 

Prema izvorima iz palate predsednik Gani je ranije danas pregovarao sa američkim mirovnim izaslanikom Zalmajom Halilzadom i zvaničnicima NATO.

Kako prenosi BBC, i potpredsednik Avganistana, Amrulah Saleh, je pobegao iz zemlje.

STRAŠNO UPOZORENJE UN! Ovo su POSLEDICE sukoba u Avganistanu...

Talibani su saopštili danas da kontrolišu celu teritoriju Avganistana. U saopštenju talibana se navodi da se u glavnom gradu Kabulu ne vode borbe.

Ministar unutrašnjih poslova Avganistana Abdul Satar izjavio je ranije da će primopredaja vlasti biti mirna i da jedinice talibana neće jurišati da osvoje glavni grad. Islamski militanti proterani su iz Kabula, uz pomoć saveznika, pre 20 godina, posle 11. septembra i napada na SAD.

Talibani očekuju mirnu tranziciju vlasti u narednih nekoliko dana, izjavio je portparol političke kancelarije talibana u Kataru Suhail Šahen, u trenutku kada su pobunjenici stigli do glavnog grada Avganistana Kabula. Šahen je dodao da će ta ekstremistička islamistička grupa štititi prava žena, kao i slobode medijskih radnika i diplomata, preneo je Rojters.

- Uveravamo ljude, posebno u gradu Kabulu, da su njihova imovina, njihovi životi bezbedni - rekao je Šahen u intervjuu za BBC.

CRNI DIM IZNAD AMERIČKE AMBASADE U KABULU! Talibani krenuli ka predsedničkoj rezidenciji!

Podsetimo, posle dve decenija rata američka vojska se povulka iz Avganistana, Isto su uradili i Ne4ci i Britanci, ostavivši tako zemlju na milost i nemolost Talibanima!

Posledice su već katastrofalne, zemlja ja na ivici kolapsa, a evropu očekuje novi, milionski talas izbeglica iz ove zemlje koji ne žele da žive pod jednim od najrigidnijoh režima u istoriji sveta! 

   


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
darežare70

pre 2 godine

Da Rusi nisu pravili komunisticku drzavu u Avganistanu osamdesetih godina ni talibanski pokret ne bi postojao.

vtf

pre 2 godine

Pa jasno je gde treba izbeglice da idu u Ameriku i VB sta je tu sporno oni ih branili oni ih ostavil sada za njima lagano

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija