• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.08.2021

23:00

ŠIPKA ŠIROKA DESET I DUGA 180 CM PROBILA MU GRUDI, PROMAŠILA JE SRCE ZA PET MILIMETARA, NJEMU NIŠTA! Lekari će ga zakrpiti i idemo...

Informer DN

Vesti

ŠIPKA ŠIROKA DESET I DUGA 180 CM PROBILA MU GRUDI, PROMAŠILA JE SRCE ZA PET MILIMETARA, NJEMU NIŠTA! Lekari će ga zakrpiti i idemo...

Podeli vest

Indijac Hardip Sing (42) iz provincije Pendžab imao je ludu sreću da ostane živ nakon saobraćajke u kojoj mu je gvozdena šipka široka deset i duga 180 centimetara prošla kroz grudni koš

Šipka mu je probila pluća i polomila rebra i lopaticu, a prošla je samo pola centimetra pored srca, te je Indijac preživeo i potpuno će se oporaviti.

Pukle mu dve gume

Indijski mediji prenose da je Sing u četvrtak vozio svoj kamionet u gradu Batinda, kad su mu pukle obe gume. Vozilo se isprevrtalo, probilo ogradu pored puta i završilo u jarku. Jedna od šipki sa ograde prošla je Singu kroz grudni koš.

Nesreću je video jedan vozač koji je tuda prolazio kolima, te je stao da pomogne. Ubrzo su se skupili i meštani iz okolnih kuća, koji su pozvali hitnu pomoć. Kako kažu, čuli su da povređeni čovek viče "Vaheguru, Vaheguru", što na jeziku Sika znači Bog.

- Bio je uplašen, ali je sve vreme dozivao Boga. Ogromna šipka probila mu je grudi, ali je on uspeo čak i da stane na noge - ispričao je jedan od očevidaca nesreće.

Foto: Informer DN

Tekst potpisa

Hitna pomoć je Singa odvezla u bolnicu, gde su se lekari zapanjili kad su videli da je živ, uprkos tome što mu šipka viri iz pluća.

- Vikao je: "Vaheguru, Vaheguru" kad je došao u bolnicu. Rekao je da Bog neće dozvoliti da mu se bilo šta dogodi jer nikada u životu nikoga nije povredio - ispričali su lekari.

Zbog šipke doktori nisu mogli da naprave rendgenski snimak, tako da su Singa prebacili direktno u operacionu salu, ne znajući kakve tačno povrede ima. Operacija je trajala četiri i po sata, a nakon nje je pacijent prebačen na respirator zbog povreda pluća.

- Kad smo videli da mu je šipka promašila srce za samo pola centimetra, nismo mogli da verujemo. Da je samo dokačila srce, bio bi mrtav - kazao je doktor koji je operisao Singa.

Lekarima neshvatljivo

Kako je dodao, pacijent je stabilno i oseća se dobro.

- Trebaće mu malo vremena da rane na plućima zarastu da bi mogao da diše samostalno. Nakon toga biće otpušten iz bolnice. On je najsrećniji čovek u Indiji. Prosto je neshvatljivo da je ovako dobro prošao - zaključio je lekar.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija