• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

18.08.2021

13:47

BUGARSKI EKSPERT ŽESTOKO UDARIO NA SRBIJU! "Makedonija ne može u EU zbog - Beograda! iza njega stoji jedna druga sila..." Šta reći, napad je najbolja odbrana...

Vesti

BUGARSKI EKSPERT ŽESTOKO UDARIO NA SRBIJU! "Makedonija ne može u EU zbog - Beograda! iza njega stoji jedna druga sila..." Šta reći, napad je najbolja odbrana...

Podeli vest

Skopski političari grade u svojoj državi novi „kineski zid“, podržavajući nacrte zakona koji se tiču odnosa sa Bugarskom, rekao je bugarski ekspert zajedničke bugarsko-makedonske komisije Kiril Topalov, komentarišući nedavnu odluku makedonskog parlamenta kojom se zabranjuje da makedonska nacija i jezik budu predmet pregovora sa Bugarskom

- Postoji sumnja da oni ne žele da pristupe Evropskoj uniji. Umesto toga oni se pravdaju time da ih Bugarska ne pušta. Njihov narod želi da se priključi Evropskoj uniji, jer žele da imaju slobodan pristup Evropi. Međutim, njihova vlada ih obmanjuje i govori „da, mi se borimo, putujemo, sastajemo se sa Bugarima i pripremamo celokupnu Evropsku uniju protiv njih - izjavio je ekspert u emisiji „bTV“.

Pritom, u realnosti Severna Makedonija ne može da pristupi Evropskoj uniji, nastavio je Topalov.

- A znate zašto? Beograd ih ne pušta i nikada ih neće pustiti u EU pre sebe, a možda to ne želi da uradi, jer Beograd i nema nekih posebnih želja da bude član EU. Iza Beograda je druga sila koja ga sprečava da uđe u EU - naveo je ekspert.

Član komisije je izjavio da makedonska delegacija obesmišljava Sporazum o prijateljstvu koji je potpisan među državama 2017. godine. Podsetimo, jedan od važnijih uslova dokumenta je plodotvoran rad eksperata obe države i postizanje konsenzusa po spornim istorijskim pitanjima.

Podsetimo, Bugarska je već nekoliko puta odbila da podrži početak pregovora o pridruživanju Severne Makedonije Evropskoj uniji. Iz Sofije je saopšteno da Skoplje ne realizuje bilateralni sporazum iz 2017. godine i da sabotira sastanke zajedničke istorijske komisije koja radi na rešavanju nesuglasica po pitanju zajedničke istorije dve zemlje.

Takođe, Bugarska zahteva od Severne Makedonije da prestane sa govorom mržnje protiv Bugara i da ne promoviše ideju postojanja makedonske manjine u Bugarskoj.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Amater

pre 2 godine

SVOJIM LICNIM OCIMA I INFORMISANJU SAM VIDEO VAS DOBITAK ULASKOM U EU...PO MANJIM GRADOVIMA GLAVNA ULICA U KOJOJ SU PRETEZNO KOCKARNICE,KAFICI,PRODAVNICE TELEFONA I NARAVNO NAJVISE BANAKA GOVORI KOLIKO JE NAROD SRECAN A RADNICI KOJI RADE U TAKVIM OBJEKTIMA IMAJU PLATU IZMEDJU 300-500e.A JOS VECE RAZOCARENJE U EVROPSKOJ UNIJI STE 15 GODINA A AUTO PUT PREMA TURSKOJ JOS NISTE ZAVRSILI NI POSLE 35 GODINA.

Dragoljub

pre 2 godine

Citam ovo i pitam se dali bugari misle na beograd kojeg ja znam,Beograd pod sakom jadaod skaljaraca i kavcana je u misjoj rupi ,Beograd koji salje decu u mirovne misije sa drugim narodima koji u Prizrenu maltretiraju samo jednu zenu i vrse genocid,e to je genocid,nema hranu,vodu,boze nisam znao da je beograd tolika sila.

Žarko

pre 2 godine

Србија и Београд за све и свима криви. ХАХАХХАХАХАХХАХАХААХХА

Mimi

pre 2 godine

Zasto svi krive beograd za sve?! Imate svoje zemlje,svoje probleme,resavajte ih sami! Srbiju ostavite na miru

kiril

pre 2 godine

Bugari, otvore li usta, LAŽU. U Makedoniji, na zadnjim parlamentarnim izborima u bugarskoj, glasalo je, svega 97 " bugara ", a tvrde, da ih ima u velikom broju. SRAMOA ZA EU, što ne reaguje na FAŠISTIČKE izjave u 21 veku.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija