• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.08.2021

13:10

NAPAD NA POVORKU ŠITA U PAKISTANU! U eksploziji poginulo najmanje troje, više od 50 povređenih! /VIDEO/

Vesti

NAPAD NA POVORKU ŠITA U PAKISTANU! U eksploziji poginulo najmanje troje, više od 50 povređenih! /VIDEO/

Podeli vest

Snažna eksplozija pogodila je danas povorku šiitskih muslimana u centralnom Pakistanu, u čemu je život izgubilo najmanje troje ljudi, a ranjeno je više od 50 ljudi, saopštila je lokalna policija

Veruje se da je uzrok eksplozije bila bomba postavljena pored puta kojim je prolazila povorka, prenosi agencija AP.

Video snimci koji kruže društvenim medijima prikazuju policiju i vozila hitne pomoći kako jure prema mestu eksplozije, a viđeno je i nekoliko ranjenih ljudi kako čekaju pomoć duž puta u gradu Bahavalnagar u istočnoj provinciji Pendžab gde se dogodio napad.

Šiitski voda Kavar Šafkat potvrdio je eksploziju, ali nije pružio više detalja.

Prema Šafkatu, eksplozija se dogodila kada je povorka šiitskih muslimana prolazila kroz naselje kolonije Muhadžir.



Šiti danas obeležavaju godišnjicu povodom smrti unuka proroka Muhameda Huseina iz sedmog veka, jednog od najomiljenijih svetaca šiitskog islama.

Šafkat je osudio napad i zatražio od vlade da dodatno pojača bezbednost povorki koje se izvode i u drugim delovima zemlje.

Šiti su manjina u većinskom sunitskom muslimanskom Pakistanu, gde ih ekstremistički sunitski muslimani smatraju otpadnicima koji zaslužuju smrt.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija