• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

21.08.2021

15:27

Isplivala šok poruka Osame bin Ladena o Džozefu Bajdenu!

Vesti

Isplivala šok poruka Osame bin Ladena o Džozefu Bajdenu!

Podeli vest

Nekadašnji lider terorističke organizacije Al Kaida, Osama bin Laden, navodno je zabranio svojim sledbenicima da ubiju Džozefa Bajdena u vreme dok je bio potpredsednik SAD, jer ga je smatrao nekompetentnim za posao i verovao je da će "odvesti SAD u krizu", ukoliko džihadisti uspeju da ubiju bivšeg šefa Bele kuće Baraka Obamu.

Kako je preneo "Dejli mejl", Bin Laden je navodno dao ovo naređenje 2010. godine, a otkriveno je u pismu među dokumentima u pakistanskom skloništu, gde su ga ubile američke specijalne snage 2011. godine.

Dokument je objavljen 2012. godine, ali je sada ponovo u centru pažnje i dobio je na značaju nakon haotičnog povlačenja SAD iz Avganistana, usled čega su talibani preuzeli vlast, dodaje britanski list.

Bin Laden je napisao na 48 stranica poruku pomoćniku identifikovanom kao "brat Šajk Mahmud", kome je pravo ime Atijah Abd al-Rahman.

Foto: Reuters

Osama bin Laden je smatrao Bajdena nekompetentim



Na stranici 36, Osama je izrazio želju da formira dva tima ubica - jedan u Pakistanu, drugi u Avganistanu - čiji bi cilj bio da napadnu Baraka Obamu, ili bivšeg dirketora CIA Dejvida Petreusa, ukoliko uđu u jednu od ove dve zemlje.

Objašnjavajući zašto želi da napadne Obamu, Bin Laden je rekao da je "Obama šef nevernika i njegovim ubistvom bi Bajden automatski postao predsednik. Ali, Bajden je totalno nespreman za tu funkciju, odvešće SAD u krizu".

"Što se Petreusa tiče, njegovo ubistvo bi promenilo ishod rata", napisao je navodno Bin Laden.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija