• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok.rs

26.08.2021

18:41

A, RUSI SU VEVERICE! HRVATI UČE UKRAJINCE KAKO NAPRAVE POGROM U DONBASU! Ako ih Kijev posluša, biće to kraj Ukrajine - živi bili pa videli!

Vesti

A, RUSI SU VEVERICE! HRVATI UČE UKRAJINCE KAKO NAPRAVE POGROM U DONBASU! Ako ih Kijev posluša, biće to kraj Ukrajine - živi bili pa videli!

Podeli vest

Hrvatska je spremna da s Ukrajinom podeli svoje iskustvo o reintegraciji okupiranih teritorija, rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković tokom samita "Krimska platforma"

Samit "Krimska platforma", koji je inicirala Ukrajina, održao se u Kijevu 23. avgusta. Raspravljalo se o pitanju „vraćanja" kontrole nad Krimom. Prema rečima ukrajinskog ministra spoljnih poslova Dmitrija Kulebe, na samitu je učestvovalo 44 zemlje i međunarodne organizacije.

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov prethodno je nazvao samit "vračanjem", na kojem će "Zapad nastaviti da neguje neonacistička, rasistička osećanja savremene ukrajinske vlade".

- Hrvatska vrlo dobro zna koliko može biti teško kada se, s jedne strane, sukob nastavlja, a s druge strane, deo njene teritorije je pod okupacijom. Apsolutno vas razumemo u tome. Imamo dobar model mirne reintegracije ... To se dogodilo 1996. godine, posebno zahvaljujući uspešnoj misiji UN-a. Rado ćemo vam pružiti svaku pomoć u implementaciji takvog modela kako bismo izbegli žrtve, osigurali miran suživot zasnovan na vladavini prava. Verujemo da bi Krim zaista trebao biti visoko na međunarodnoj agendi. Ali ne govorimo samo o Krimu, već i o privremeno okupiranim teritorijama Donjecke i Luganske oblasti - rekao je Plenković.

TALIBANI PROVOZALI "CRNOG JASTREBA", JOŠ SAMO DA NAUČE DA LETE! Urnebesni snimak sa aerodroma u Kandaharu! /VIDEO/

Temeljni sporazum o području istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema (poznatiji pod nazivom "Erdutski sporazum") potpisan je u Erdutu (srpska strana) i u Zagrebu (hrvatska strana) 12. novembra 1995. godine. Njime je predviđeno pokretanje procesa mirne reintegracije Istočne Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema u ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske.

AMERIKA SE SPREMA ZA RAT PROTIV KINE NA PACIFIKU! Koriste jednu stvar iz Drugog svetskog rata, evo šta će iim biti glavni adut! /VIDEO/

Za provođenje Sporazuma bila je zadužena misija Ujedinjenih nacija UNTAES (Prelazna uprava za istočnu Slavoniju, Baranju i zapadni Srem).

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dera

pre 2 godine

krvati , sto bi bosanci rekli , ja budala j.bo mater.

Dan D

pre 2 godine

Biće to novo iskrcavanje Saveznika iz WW2, ovog puta na Krimu? Samo da ih nauče da ne budu glupi ko oni 95g da ne puste niti jednog Rusa da živ izađe iz Ukrajine.

Krajinamen

pre 2 godine

Biće opet Hrvatska Republika u SRPSKOJ DRZAVI. To vam je sudbina... konjusari i ubice moraju da se stave pod kontrolu...Osveta će biti brza i veoma krvava.

Vo Nguyen Giap

pre 2 godine

@Dan D Da to mogu i smeju u vezi Krima, već bi pokušali. Bila bi to repriza ne dana D već savezničke vojne katastrofe, operacije Market Garden. Samo što bi sada bilo deset puta gore. Rusima ne bi bilo potrebno ništa više od BAL obalskih raketnih sistema, sve bi potopili što se nađe u Crnom moru, do veličine gumenog čamca. Upotreba efikasnijih sistema, npr. Kinžal rakete i sl. bilo bi čisto bacanje resursa. Pozdrav!

ranko75

pre 2 godine

Cekamo vas, dodjite. Dosli ste i pod Staljingrad pa ste pipili batine.

Pera

pre 2 godine

Plenkoviću, nije to "Oluja" gde jedan metak protiv vas ispaljen bio nije, medjutim ti dovedi tvoje hrvate da pokažu Rusima šta je Oluja, nemoj samo da blebećeš neodgovorno.

Lepe vesti

pre 2 godine

Objavljen je Registar hrvatskih otoka u kojem je tačno 1244 ostrva, a Srbi 90ih neuspešno pokušali da ih uzmu 800, od Karlobaga do Dubrovnika! Sezona u Hrvatskoj ruši rekord iz 2019g a Vučić se ponadao da posle 30g zbog Korone stiže BDP te duplo manje države, lagao na izborima! Da bi Hrvatska uzela evro sa Teslinim likom, mora do 1.1.2023g da digne prosečnu neto platu na najmanje 1200 evra, inače ostaje kuna! Mate Rimac, poslem preuzimanja Bugatija, počinje gradnju svog centra za el.automobile, pored Zagreba, vrednog preko 200 mil.E. Hrvati imaju u Dinamu novog i mladog Luku Modrića, zove se Lovro Majer i već je prodan za 15 mil. E.

Bljesak Oluja Grom

pre 2 godine

Mirna reintegracija Istočne Slavonije se desila zato jer je Gotovina posle Oluje spremio i akciju Grom da oslobodi taj deo zemlje, a kad su Srbi to shvatili potpisali su odmah početkom 96g reintegraciju koja se polako sprovodila do kraja 98g. Samo nema ko da to piše u Srbiji.

Tomo

pre 2 godine

Rusi mozda nisu veverice, ali Srbi su bili poljski misevi 1995.

zoran

pre 2 godine

Jedete govna, po običaju...pušiona u Srbiji.

Braco

pre 2 godine

A je.o mater koga ovi da savetuju da im nije bilo amerikanaca još bi se svađali sa krajišnicima bolje im je da se pokriju ušima.

gedza

pre 2 godine

niko nije uspeo da osvoji citav svet pa nece ni AMerika, propasce kao i sva carstva a onda se vracamo na svoje...

Objavite ovo

pre 2 godine

Rusija je danas registrovala 820 smrtnih slučajeva zbog kovida-19, što je najveći broj preminulih pacijenata u jednom danu od početka pandemije.

Solo

pre 2 godine

Nikad Hrvati ne bi mogli da dobiju Krajinsku Srpsku vojsku da im nisu dosli Americki Generali i savetovaoci Vatikana kako da se Srpski narod protera.Mogu oni da se hvale koliko hoce ali nisu oni osetili niti ratovali sa pravom Srpskom Vojskom tako da to hvalisanje mi cemo dobro zapamtiti.Mene samo interesuje sta je Srpska vojska radila za to vreme i zasto nisu sprecili taj Hrvatski noz po nasem narodu u to vreme i cija je to odluka bila da se nebrani taj Srpski Narod nego da im se naredi da beze.!!!Zar cemo opet da dozvolimo progon Srpskog naroda dole u Crnoj Gori ili u Bosni...cisto sumnjam i nadam se da ce Milovi prvi da osete Srpsku Vojsku ako bilo sta pokusaju a specijalno Izetbegovici..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija