• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

28.08.2021

18:54

PENTAGON TVRDI DA SU UBILI DVOJICU VOĐA ISLAMSKE DRŽAVE! Talibani besni: trebalo je da nas UPOZORITE!

Vesti

PENTAGON TVRDI DA SU UBILI DVOJICU VOĐA ISLAMSKE DRŽAVE! Talibani besni: trebalo je da nas UPOZORITE!

Podeli vest

Tokom napada američkih snaga dronom u Avganistanu likvidirana su dvojica vođa DAEŠ (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji), a jedan je ranjen, saopšteno je u Pentagonu

- Mogu da potvrdim da su likvidirana dvojica visoko rangiranih pripadnika DAEŠ, a jedan je ranjen. Među civilima nije bilo žrtava - rekao je general-major Vilijam Tejlor.

 

Prvobitno je objavljeno da je u mediju ubijena jedna osoba.

Portparol Pentagona Džon Kirbi izjavio je da su ubijene vođe DAEŠ (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) učestvovali u planiranju operacija te terorističke organizacije ali nije otkrio da li su bili umešani i u eksplozije na aerodromu u Kabulu.

- Neću ulaziti u detalje, neću govoriti o njima, o tome na kojim su pozicijama mogli da budu... Ali, to što više ne hodaju Zemljom dobro je za narod Avganistana, za naše snage, naš kontingent na aerodromu - rekao je Kirbi na brifingu za novinare.

 

Talibani: Amerika je trebalo da na upozori na napad

Talibani (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) su osudili američki napad dronom i smatraju da je to napad na teritoriju Avganistana.

- Amerika je trebalo da na upozori ranije, pre nego što su izvele napad. To je očigledan napad na teritoriju Avganistana. Dve osobe su poginule, a dve žene i dete su ranjeni - rekoa je predstavnik talibana, navodi Rojters.

Podsetimo, Sjedinjene Američke Države izvele su napad dronom na metu u istočnom Avganistanu, u provinciji Nangahar protiv odgovornog za planiranje napada na aerodrom u Kabulu u kojem je poginulo 13 američkih vojnika i više od 170 civila.

 

Predsednik SAD Džozef Bajden zarekao se da će Amerika pronaći sve odgovorne i kazniti ih.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija