• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

30.08.2021

09:30

U NAPADU SAD POGINULO DEVET ČLANOVA JEDNE PORODICE! Pentagon primio k znanju izveštaj o civilnim žrtvama!

Vesti

U NAPADU SAD POGINULO DEVET ČLANOVA JEDNE PORODICE! Pentagon primio k znanju izveštaj o civilnim žrtvama!

Podeli vest

Devet članova jedne porodice poginulo je u nedelju u američkom napadu dronom na vozilo terorističke grupe ISIS-K u stambenoj četvrti u Kabulu, javili su svetski mediji, posle čega je američka vojska priznala da je eksplozija "možda izazvala dodatne žrtve"

Među poginulima je šestoro dece, od kojih je najmlađa dvogodišnja devojčica, rekao je brat jednog od ubijenih lokalnom novinaru koji radi za Si-En-En (CNN).

Ranije je jedan avganistanski zvaničnik izjavio je da je troje dece ubijeno u jučerašnjem napadu.

Rođak ubijenih je rekao da je reč o običnoj porodici, a ne o pripadnicima Islamske države.

Američka Centralna komanda navela je da su SAD "primile k znanju izveštaja o civilnim žrtvama" i da "procenjuju mogućnost da u vazdušnom udaru ima ubijenih ili poginulih civila".

Portparol Centralne komande Vilijam Urban rekao je da je snažna eksplozija koja je usledila nakon uništenja vozila "mogla da izazove dodatne žrtve".

RAKETIRAN AERODROM U KABULU! Ispaljeno pet projektila, presreo ih američki antiraketni sistem!

Vojni zvaničnici tvrde da je vozilo bilo puno eksploziva i da je inicijalni udar izazvao naknadne eksplozije.

Lokalni novinar, koji je posle udara posetio mesto događaja, rekao je za CNN da ne zna koji je materijal bio u automobilu, ali da je vozilo u vrlo lošem stanju.

On je rekao da su mu rođaci nastradalih kazali da su kod kuće bila parkirana dva automobila, i da su se u jednom otac i troje dece spremali da pođu na porodični skup.

OVO ŠTO JE URADIO BIVŠI MARINAC PODIGLO JE JAVNOST NA NOGE! Neki ga smatraju nacionalnim herojem, dok drugi... /FOTO/

SAD su juče izvele vazdušni napad dronom u Kabulu i pogodile automobil-bombu, za koji se veruje da je pripadao ISIS-K, ogranku terorističke takozvane Islamske države, koji je još jednom želeo da cilja aerodrom.

Neimenovani zvaničnik Ministarstva odbrane Amerike naveo je da je velika, sekundarna eksplozija, posle napada dronom, ukazala na to da je u automobilu bila velika količina eksploziva, preneo je Si-En-En.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija