• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Beta

31.08.2021

16:51

KURC ODLUČAN: NEĆU PODRŽATI PLAN EU!

Vesti

KURC ODLUČAN: NEĆU PODRŽATI PLAN EU!

Podeli vest

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izjavio je danas da njegova zemlja nije spremna da primi više Avganistanaca i da neće podržati evropski sistem za raspodelu izbeglica iz Avganistana širom EU

Na pitanje o predlozima da sve EU zemlje podele teret prihvatanja izbeglica, Sebastijan Kurc izjavio je danas novinarima u Berlinu da je Austrija već prihvatila veći udeo migranata od proporcijalnog od 2015. godine.

- Austrija već ima četvrtu najveću avganistansku zajednicu na svetu - rekao je on uoči sastanka sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

 

Foto: Reuters


Angela Merkel izjavila je da je za njenu vladu sada usmerenje kako da pomogne Avganistancima kojih je do 40.000, a koji imaju prava da dođu u Nemačku sa svojom bližom rodbinom zato što su radili za nemačku vojsku ili humanitarne organizacije.

- Moramo da vidimo koliko njih zaista želi da napusti zemlju i koliko njih neće. To će umnogome zavisiti od uslova koje talibani stvore u zemlji - istakla je ona.

 

Foto: AP/Tanjug

U izjavama na odvojenom događaju nemački ministar unutrašnjih poslova Hors Zehofer objasnio je da je Nemačka uveliko spremna da prihvati Avganistance koji su pod posebnim rizikom od progona ali je odbio da kaže koliko.

On je pozvao svih 27 EU zemalja da se zajedno dogovore o azilantskoj politici i rekao da za sada Austrija nije spremna to da uradi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija