• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

31.08.2021

22:24

ŠTA SADA OVO ZNAČI?! Umesto "preminuo od kovida" uvodi se termin "PREMINUO SA KOVIDOM"!

Vesti

ŠTA SADA OVO ZNAČI?! Umesto "preminuo od kovida" uvodi se termin "PREMINUO SA KOVIDOM"!

Podeli vest

Australija je počela da evidentira preminule pacijente na drugačiji način nego što je to tokom pandemije do sada bila praksa. Umesto "preminuli od kovida", pacijente će od sada evidentirati kao "pacijente preminule sa kovidom"

Australijski NSW tokom vikenda je objavio da je šest osoba umrlo sa kovidom 19, čime je ukupan broj umrlih od ovog virusa porastao na 89 od 16. juna.

Doktor Džeremi Mekenalti rekao je na dnevnom brifingu da je do promene načina evidencije i računanja došlo zato što je teško doneti zaključak da li je neko umro direktno od kovida ili zbog nekih drugih pridruženih bolesti, prenosi Dejli mejl.

- Znamo da kad stariji ljudi umru, mogu imati niz komorbiditeta, a takođe i to što su stari već povećava rizik od smrti - rekao je Mekenalti.

- Kovid često može dovesti do smrti, ali ne mora. Ponekad se čini da su se neki pacijenti koji su nažalost umrli, pre smrti oporavili od kovida, a onda umrli od nečega drugog. Prijavljujemo ljude koji su umrli” sa kovidom, osim ako postoje jasne indikacije da je kovid direktno izazvao smrt - istakao je Mekenalti.

Foto: Tanjug/AP

Dodao je da je lekarima koji su brinuli o pacijentima bilo teško da formulišu u kojoj meri je zaista virus doprineo smrti njihovih pacijenata.

Istovremeno, nemački Velt se bavio istom ovom temom - računanju smrtnosti od kovida.

Velt prenosi intervju sa doktorom i sociologom Bertramom Hojslerom, čelnikom nezavisnog instituta za istraživanje zdravlja IGES u Berlinu u kojem ovaj doktor otkriva da istraživanja dokazuju da korona nije verovatni uzrok smrti u 80 odsto zvaničnih smrti od kovida prijavljenih u Nemačkoj od početka jula.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija