• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

01.09.2021

20:41

MIGRACIJE MALE I ODABRANE! Plenković otvoreno rekao: Ni jedna zemlja NEĆE REĆI dodite svi, nema porblema!

Vesti

MIGRACIJE MALE I ODABRANE! Plenković otvoreno rekao: Ni jedna zemlja NEĆE REĆI dodite svi, nema porblema!

Podeli vest

Migracija iz Avganistana u Evropu biće "mala, odabrana i humanitarna”, rekao je na Bledu hrvatski premijer Andrej Plenković, dok članice EU dižu ograde pripremajuci se za mogući novi talas migranata iz Avganistana kojim su ponovo zavladali talibani

- Nekog opšteg otvaranja prema migrantskom talasu neće biti. Ne postoji nijedna zemlja liberalne orijentacije da će reći ''dodite svi, nije nikakav problem'' -  rekao je Plenković nakon Bledskog strateškog foruma, prenela je Hina.

Dodaje da članice Unije moraju razgovarati sa zemljama u neposrednoj okolini Avganistana kako bi se situacija stabilizovala i izbegao veći migrantski talas koji bi, ako do njega dođe, trebalo zadržati u "tamošnjem geografskom okruženju".

 

Foto: AP/Tanjug


Pomoći će se ljudima koji su "zaista ugroženi", rekao je Plenković i dodao da će to biti mala migracija, odabrana i humanitarna.

Kako se situacija u Avganistanu pogoršava nakon što su talibani preuzeli vlast, države članice EU pripremaju se za mogući novi talas migranata koji će pokušati da uđu na njihovu teritoriju.

Od velikog priliva migranata iz Sirije 2015. duž granica nekih država članica EU podignute su ograde s bodljikavom žicom kako bi se sprečio njihov dolazak uprkos pravu na azil zagarantovanom međunarodnim pravom.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KURC ODLUČAN: NEĆU PODRŽATI PLAN EU!
Planeta

KURC ODLUČAN: NEĆU PODRŽATI PLAN EU!

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izjavio je danas da njegova zemlja nije spremna da primi više Avganistanaca i da neće podržati evropski sistem za raspodelu izbeglica iz Avganistana širom EU

31.08.2021

16:51

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija