• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Indeks

03.09.2021

17:23

PUTIN POTPISAO, U RUSIJI ĆE SE GRADITI NOVI GRAD! Predviđaju da će postati INDUSTRIJSKI CENTAR, a tek kad vidite KAKO ĆE SE ZVATI...

AP/Photo

Vesti

PUTIN POTPISAO, U RUSIJI ĆE SE GRADITI NOVI GRAD! Predviđaju da će postati INDUSTRIJSKI CENTAR, a tek kad vidite KAKO ĆE SE ZVATI...

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je sporazum o izgradnji novog grada Sputnika, objavilo je u petak ministarstvo za razvoj Dalekog istoka

Putin je plan potpisao za vreme ekonomskog foruma u Vladivostoku, gradu na krajnjem istoku zemlje.

Sputnik bi trebalo da bude oko 30 kilometara udaljen od Vladivostoka, koga od Kine deli više od 2.000 kilometara.

Planovi predviđaju da će postati industrijski centar u kome će jednog dana živeti 300.000 ljudi.

Sputnik, koji se s ruskog prevodi kao "suputnik", naziv je prvog zemljinog veštačkog  satelita koji je Sovjetski Savez lansirao 1957., što je izazvalo zabrinutost u SAD koje su sa SSSR-om bile u "svemirskoj trci" u sklopu hladnog rata.

Prošlog leta Rusija je postala prva zemlja koja je napravila vakcinu protiv kovida-19, a nazvala ga je Sputnik V u čast toj pobedi u svemirskoj trci.

Vakcina je do sada odobrena u 70 zemalja.

Pre potpisivanja sporazuma o izgradnji novog grada ministar obrane Sergej Šojgu založio se za izgradnju nekoliko novih gradova u istočnom Sibiru kako bi zabačen deo zemlje postalo atraktivniji stanovnicima Rusije.

Sve više Rusa seli se u Moskvu koja ima bolju infrastrukturu od bilo kojeg drugog grada u zemlji i više prilika za zaposlenje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija