• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

08.09.2021

16:56

Talibani ZABRANILI ŽENAMA da se bave sportom! Videće im se lica i tela, a Islamski emirat to NE DOZVOLJAVA!

AP/Tanjug

Vesti

Talibani ZABRANILI ŽENAMA da se bave sportom! Videće im se lica i tela, a Islamski emirat to NE DOZVOLJAVA!

Podeli vest

Žene, uključujući i sportistkinje iz nacionalnih timova, neće moći da se bave sportom u Avganistanu, rekao je zamenik šefa komisije Talibana za kulturu Ahmadula Vasik u intervjuu za australijski "Es-Bi-Es njuz"

Mislim da će žene neće moći da igraju kriket, jer žene ne moraju da igraju kriket. U kriketu se mogu suočiti sa situacijom da im lica i tela nisu pokriveni. Islam ne dozvoljava ženama da tako izgledaju. U doba masmedija pojavljivaće se fotografije i snimci, gledaće ih ljudi. Islam i Islamski emirat ne dozvoljavaju ženama da igraju kriket ili da se bave bilo kojim sportom u u kojem im se vide lica i figure - objasnio je Vasik.


Takođe je napomenuo da islam dozvoljava ženama da izlaze napolje samo kada je to neophodno, a sport nije neophodan.

Foto: AP/Tanjug


Zapadni mediji ističu da će ovakav stav talibana čak ugroziti mogućnost održavanja meča reprezentacije Avganistana u kriketu protiv Australije, za koji je Vasik dao dozvolu početkom meseca.

Prema pravilima koje je utvrdio Međunarodni savet za kriket, svih 12 članova organizacije moraju imati i ženski i muški tim ako žele da održavaju mečeve.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija