• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Milica Crnogorac

09.09.2021

23:44

RUSIJA RASKRINKALA VEZU ZAPADNIH SILA I CRNOGORSKIH EKSTREMISTA! NATO ruši SPC!

Informer/Fotomontaža

Vesti

RUSIJA RASKRINKALA VEZU ZAPADNIH SILA I CRNOGORSKIH EKSTREMISTA! NATO ruši SPC!

Podeli vest

Amerikanci i njihove strukture pokušavaju da unište Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori i oni su glavni inicijatori nemira na Cetinju, tvrdi poslanica ruske Dume Jelena Panjina

NATO pakt direktno stoji iza pokušaja rušenja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, a predsednik države Milo Đukanović je samo izvođač prljavih radova! Planovi SAD i njihovih saveznika sprovode se već duže vreme, a kulminirali su pokušajem državnog udara koji je trebalo da bude izveden tokom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju.


Sve ovo tvrdi poslanica Državne dume Rusije Jelena Panjina, koja kaže da proameričke strukture već dugo pokušavaju da unište sve što ujedinjuje Srbe i Crnogorce i potisnu SPC iz Crne Gore.


Komentarišući nedavne događaje u Crnoj Gori, Panjina kaže da iza svih akcija protiv Srpske crkve stoje globalne snage.


- Crna Gora je mala zemlja, a sve ove akcije jesu inscenirane od strane globalnih sila. Proameričke strukture namerno pokušavaju da unište sve što ujedinjuje Srbe i Crnogorce. S tim ciljem pokušavaju da izbace Srpsku crkvu iz Crne Gore i zamene je raskolničkom grupom - rekla je Panjina za Sputnjik.

 

Zle namere

Proameričke strukture namerno, planski pokušavaju da unište sve što je u prošlosti ujedinjavalo Srbe i Crnogorce
Jelena Panjina


Nedavno je i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao da SAD pokušavaju da "unište jedinstvo pravoslavlja u svetu".


- Vidimo kako se ova ispravna ocena ministra Lavrova još jednom potvrđuje na primeru Crne Gore, gde pokušaji uništavanja hiljadugodišnje verske tradicije Srba i Crnogoraca predstavljaju manifestaciju politike kulturnog genocida koja nema opravdanje - naglasila je Panjina.


Sa poslanicom ruske Dume saglasan je i srpski analitičar Aleksandar Pavić, koji kaže da je velika odgovornost ključnih država članica NATO više nego očigledna.


- Alijansa nije jasno upozorila Mila Đukanovića, DPS i njihove saučesnike u danima pre 5. septembra. Izdata su mlaka saopštenja koja su se zalagala "za mir u svetu", gde su se "obe" ili "sve" strane pozivale na uzdržanost, mir, toleranciju, iako je bilo savršeno jasno da samo jedna strana, ona predvođena Đukanovićem, poziva na nasilno sprečavanje jednog verskog obreda, aktivno preduzima radnje u tom pravcu i pravi medijsku atmosferu linča koja je mogla da izazove strašno krvoproliće - kaže za Informer Pavić, koji je uveren da bi reakcija NATO bila potpuno drugačija da je nekim slučajem srpska strana koristila rečnik kao Đukanović i njegove pristalice.

 

BRUKA: Gradonačelnik Nikšića
prvi Srbin kojeg tuže zbog
negiranja navodnog genocida

Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužni predlog protiv gradonačelnika Nikšića Marka Kovačevića zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje, a sve zbog iznetog stava o "genocidu" u Srebrenici! Tako je on postao prvi Srbin u Crnoj Gori protiv koga je podignuta optužnica zbog Srebrenice.


Kovačević kaže da je to još jedan dokaz da je tužilaštvo Crne Gore i dalje pod punom kontrolom Mila Đukanovića.


- Sve je to, kao i uvek, deo jedne šire antisrpske priče, koju Đukanović inače zastupa od kraja 90-ih godina naovamo, tako da to ništa nije neočekivano kada je lider DPS u pitanju. Nadam se da će ovo biti samo jedan podsticaj da promene u tužilaštvu nastupe što pre, jer se sloboda govora i sloboda mišljenja žele zabraniti ovim putem, a to je ono što ne smemo da dozvolimo. Ja uopšte nisam zabrinut, samo branim stavove za koje smatram da su istiniti i imam pravo na svoje mišljenje - rekao je Kovačević.
 


- To bi izazvalo rafal osuda, upozorenja i pretnji svake vrste iz ključnih zapadnih prestonica i ambasada. Dakle, može se reći da su NATO i njegove ključne države članice, poput SAD, odigrale vrlo negativnu ulogu u svemu što se dešava u Crnoj Gori, verovatno sa potajnom nadom da će izbiti nova kriza kojom bi oni zatim mogli da "uspešno" upravljaju, na primer kao u Avganistanu. Verovatno bi u tome i uspeli da nije bilo odlučnosti patrijarha, mitropolita crnogorsko-primorskog i svih ostalih arhijereja SPC, kao i ključne podrške koju su im dali premijer Krivokapić i ministarka odbrane Olivera Injac - ocenjuje Pavić.


Antisrpska strategija


Mitar Kovač iz Evroazijskog bezbednosnog foruma kaže da je strategija Zapada da u Crnoj Gori uguši sve što je srpsko imala dobru podlogu u pogubnom delovanju režima Mila Đukanovića.


- Ta strategija Zapada ima konstantu još od Drugog svetskog rata, a ogleda se u marginalizaciji srpskih nacionalnih interesa na Balkanu. Jedan od tih centara antisrpskog delovanja jeste na Cetinju, oličen u kriminalnom režimu Mila Đukanovića. Još od agresije NATO pakta 1999. godine, Đukanović je servilno ispunjavao naloge NATO i EU. Verujem da sada NATO pakt i SAD uviđaju da Milo nema podršku naroda te da će uvažiti realnost, odreći se Mila i propalog režima uz jačanje saradnje sa Vladom Crne Gore, koja sigurno uživa veći ugled - zaključuje Kovač.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milankukic

pre 2 godine

može da priča ko šta oče Rusijaa i Kina i ima još su pravi prrijatelji i Vučić nesme da im dozvoli da trabunjaju o njima jer ko sagledsava mnogo godina unazad zapadni KRIMINALCI žele da unište pravoslavlje i da ostanu samo katolici (homići-lezbejke) zato im smetaju srbi-rusi i sav normalan svet

Dragi

pre 2 godine

Rusija raskrinkala vezu...slažemo se da postoji namera NATO da se ograniči uticaj SPC u Crnoj Gori. To je vidljivo. Ali ono što najviše interesuje Srbe u Republici Srpskoj...zašto Rusija ne raskrinka vezu Aleksandra Vučića i EU u rušenju Milorada Dodika i Republike Srpske? Marija Zaharova je u ime Rusije barem 10 puta u proteklih 30 dana ponovila rečenicu: za Rusiju Kristijan Šmit je turista u BiH, nikakav visoki predstavnik. To isto govori i zvanični Peking. To isto kaže i Milorad Dodik, kao i svi politički subjekti u Republici Srpskoj. Ali, ne lezi vraže, za Aleksandra Vučića, koji sramno prima Kristijana Šmita, ovaj potonji je visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH. I zvanični Beograd smatra da je Šmit visoki predstavnik. I svi mediji u Srbiji, uključujući i Informer, juče su izvjestili o sastanku predsjednika Vučića i visokog predstavnika u BiH. Sramota! Pozdrav čitaocima Informera i podrška opoziciji (bez Đilasa) u Srbiji. Gotov je!

zlo vs dobro

pre 2 godine

pravoslavlje i jeste poslednja prepreka hegemoniji onih koji pod plashtom demokratizacije sluze rogatome.ovo su chinjenice o kojima se odavno govori a danas svuda oko sebe vidimo dokaze te borbe.

Zoran

pre 2 godine

Nole, razocarani smo kao i ti, ali izgubljena bitka nije izgubljeni rat. Da si nam ziv i zdrav i bice jos pobedai i ponovo ces zapusiti prljava usta i stavljati u ocaj djokomrsce i srbomrsce. Volimo mi Srbi nase sportiste kada gube ili pobedjuju. ❤️

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija