• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

11.09.2021

19:42

PROTESTI u Istanbulu! Više od 2.000 građana protiv novih KORONA MERA /VIDEO/

Printscreen/Twitter/ Banana BMedia

Vesti

PROTESTI u Istanbulu! Više od 2.000 građana protiv novih KORONA MERA /VIDEO/

Podeli vest

U Istanbulu je više od 2.000 građana protestovalo danas protiv novih vladinih mera u vezi s koronom, uključujući vakcinaciju, testove i maske

Na najvećem takvom protestu u Turskoj demonstranti su se okupili bez maski i sa transparentima i turskim zastavama kako bi izrazli nezadovoljstvo zbog novih vladinihi epidemiloških mera koje po njima ugrožavaju lična prava i slobode, prenosi Rojters.

Vlada Turske je od ponedeljka uvela obavezan dokaz o vakcinaciji ili negativan test na kovid-19 za sve korisnike međugradskog prevoza, kao i za one koji prisustvuju velikim manifestacijama, poput koncerata ili pozorišnih predstava.

 

 

 


Svi nevakcinisani zaposleni u školi moraju da rade PCR test dva puta nedeljno, a maske i socijalno distanciranje su neophodni na javnim mestima.

Oko 64 odsto Turaka u potpunosti je imunizovano u okviru nacionalne kampanje u kojoj je dato više od 100 miliona vakcina protiv kovid 19, ali dnevno se pojavljuje oko 23.000 novih slučajeva, zbog čega je ministar zdravlja Fahretin Koča ovog meseca upozorio na "pandemiju nevakcinisanih".
 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija