• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

15.09.2021

16:48

AMERIKA JE U OPASNOSTI! Obaveštajci CIA tvrde da talibani održavaju kontakte sa teroristima Al Kaide!

AP/Tanjug

Vesti

AMERIKA JE U OPASNOSTI! Obaveštajci CIA tvrde da talibani održavaju kontakte sa teroristima Al Kaide!

Podeli vest

Al Kaida mogla bi ponovo da zapreti SAD u roku od jedne do dve godine. Skot Berier šef američke Odbrambene obaveštajne agencije ponovo upozorava na ovu pretnju na sastanku obaveštajne i nacionalne sigurnosti, koje su obaveštajne službe izdale već i pre povlačenja snaga SAD iz Avganistana

- SAD se već otkrile neke od naznaka potencijalnog prelaska Al Kaide u Avganistan - izjavio je Dejvid Koen, zamenik direktora CIA.

Stručnjaci dugo tvrde da talibani i dalje održavaju veze s Al Kaidom, koja je imala utočište u Avganistanu pre napada na Njujork i Vašington 11. septembra 2001. godine.

Stručnjaci za borbu protiv terorizma procenili su, kako prenose agencije, i pre povlačenja američke vojske da je Al Kaida imala nekoliko stotina boraca u Avganistanu. Američki obaveštajci su sredinom aprila upozorili da bi plan za povlačenje američkih vojnika iz Avganistana mogao podstaći organizacije kao što je Al Kaida i Islamska država Irak i Levant da obnove snage potrebne za napad na SAD.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mirko

pre 2 godine

Jel to ona alkaida sa kojom su saradjivali u Bosni?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara
Društvo

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara

Nakon hapšenja lekara i kozmetičara "Beomedikusa" zbog sumnje da su nestručno izveli intervenciju na pacijentkinji, zbog kojeg je došlo do deformiteta njenog stopala, ministarka zdravlja Danica Grujičić poručuje da je neophodno da se sprovode nenajavljene kontrole, kako bi se sagledala prava slika o tome ko i kako radi i u privatnom i u državnom sektoru.

20.04.2024

10:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija