• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.09.2021

08:04

Ko nema kovid propusnicu, ostaće bez plate i posla, a tu su i kazne od 1.500 evra

AP Photo/Andrew Medichini

Vesti

Ko nema kovid propusnicu, ostaće bez plate i posla, a tu su i kazne od 1.500 evra

Podeli vest

Italija će uvesti obavezne "zelene propusnice" za sve zaposlene, dokaz o vakcinaciji, negativnom testu ili oporavku od virusa, a nove mere vlade u Rimu prve su u Evropi i smatra se da su među najstrožim u svetu.

Kako saznaje BBC, svako ko nema propusnicu biće suočen sa suspenzijom sa posla i mogućnošću da mu plata bude suspendovana nakon pet dana bez propusnice.

Ova mera, koja bi trebalo da stupi na snagu 15. oktobra, ima za cilj povećanje vakcinacije u zemlji koja je inače teško pogođena širenjem korona virusa.

Zelene kovid propusnice su digitalno obrađeni dokumenti koji se već traže za ulazak na italijanske železničke stanice, bioskope, za odlazak u restorane, teretane i na bazene.

Nastavno osoblje u obrazovnim institucijama u Italiji takođe mora da poseduje ove propusnice, a prema pisanju medija zbog neispunjavanja ove obaveze neki nastavnici su navodno vraćeni s posla.

Foto: AP Photo/Andrew Medichini

Zelene propusnice u Italiji



Italijanska vlada odobrila je novi zakon kojim se ova obaveza uvodi u svim sektorima, a preduzeća i radnici koji budu uhvaćeni bez propusnice mogli bi da budu kažnjeni novčanom kaznom u iznosu do 1.500 evra.

Najavljujući ovu novu meru ministar zdravstva Italije Roberto Speranca ukazao je da će ona poboljšati epidemiološku bezbednost i proces imunizacije učiniti efikasnijim.

Uprkos protivljenja vakcinaciji glasne manjine Italijana, većina je podržali vladinu kampanju vakcinacije, pa je skoro 65 odsto Italijana do sada potpuno vakcinisano, ali infekcije su ipak u porastu zbog širenja žarznije delta varijante virusa.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mane

pre 2 godine

Neka se država Srbija izjasni po ovom pitanju pre izbora.

Rade

pre 2 godine

Polako, ali sigurno, fašizam se budi. Tako su jevreji bili odvajani od ostalih ljudi. Nikako mi nije jasno, da u današnje vreme, ne može da se napravi pouzdana vakcina koja bi zaštitila ljude. U prošlom i predprošlom veku, kada nije bilo ovakvih mogućnosti kao danas, a zarazne bolesti su bile mnogo opasnije, naučnici su pravili pouzdane vakcine koje se i dan danas koriste i to samo jednom se prime u životu. A ove sada protiv kovida, koje trebamo primati skoro svaki dan, su čista zajebancija i mrcvarenje naroda do iznemoglosti. Da li će neko skupiti hrabrost i reći nama bednicima o čemu se zapravo radi, i kakva je ovo ujdurma na delu u celom svetu. Jer ovo više nije normalno. Svi lupaju kojekakve gluposti, i pričaju, šta kome i kako padne na pamet, bez ikakvih tvrdih dokaza ! ! ! ! ! ! !

Milojko

pre 2 godine

To ovde neće upaliti, a mislim da će i u Italiji izbiti totalni rat ako krenu s'tim ssss..njemm..

Mile

pre 2 godine

Nema rata i nemira nemoze manjina da ugrozava vecinu i tacka

Zak

pre 2 godine

Ajde ne jedite govna vise , ko da nemamo nikoga u italiji !

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija