• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

17.09.2021

21:07

INCIDENT TAJANSTVENOG AMERIČKOG BOMBARDERA! Šta se dogodilo "Duhu koji leti"?

Vesti

INCIDENT TAJANSTVENOG AMERIČKOG BOMBARDERA! Šta se dogodilo "Duhu koji leti"?

Podeli vest

Američki nevidljivi strateški bombarder, čuveni B-2 oštećen je u incidentu prilikom prinudnog sletanja u avio-bazi „Vajtmen“ u Misuriju

Zbog incidenta su obustavljeni letovi u krugu od sedam kilometara od baze i na visini do 2.400 metar. Nevidljivi bombarder izleteo je sa piste prilikom sletanja, objavio je „Drajv“. Incident je potvrdila i američka Strateška vazduhoplovna komanda.

„Na avionu B-2 Spirit, poznatijem kao 'Duh koji lieti' dogodio se kvar tokom rutinskog trenažnog leta i oštećen je na pisti Vajtmen baze, posle prinudnog sletanja. Niko nije povređen u incidentu, niti je došlo do požara. Istraga je u toku“, saopšteno je američkom mediju iz Strateške vazduhoplovne komande.

Nevidljivi strateški bombarder B-2 jedan je od najtajnijih američkih projekata. Do sada je proizveden 21 primerak, a 20 ih je bilo u upotrebi. Jedan je uništen u incidentu na ostrvu Guam 2008. godine, dok je drugi teško oštećen u požaru dve godine kasnije, ali je popravljen.

 

 

Radi se o jednom od najskupljih aviona koji su u upotrebi u američkom vazduhoplovstvu, navodi „Drajv“. Da je do incidenta došlo, potvrđeno je i satelitskim snimcima koji su se pojavili. Na njima se vidi avion kako leži na travnatoj površini pored piste.

„Drajv“ nezvanično navodi da je na bombarderu tokom leta zakazala hidraulika i da je prilikom sletanja jedan od točkova „propao“, pa je avion sleteo s piste. Vrednost ovog aviona, sa testiranjem i održavanjem je oko dve milijarde dolara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
KIR SRBIN

pre 2 godine

А можда га је неко мало и потпрашио? Ово се тому крузу неби догодило, молим да се поново активира долф лундгрен и холивуд (за чистунце и нат-овце намерно малим словом)!

Dule

pre 2 godine

Ова вест је само део кампање лажи и манипулација које спроводе САД. Авион Б2 "Дух који лети" је погођен ракетом изнад СР Југославијом током НАТО агресије 1999 године и срушио се у Спачванској шуми у Славонији. Наводна незгода у бази "Вајтмен" у Мисурију је инсценација у којој је из складишта извучен један од радних модела Б2 коришћених за тестирање, који наравно има исти облик као прави авион али никад није могао да лети па није ни био укључен у списак од 21 апарата овог типа у америчком наоружању. Инсценирана "незгода приликом слетања" послужила је за то да се лажира бројно стање ових апарата и прикрије губитак из 1999 године.

hehehe

pre 2 godine

Naleteo je na srpskog duha sa sekirom! Stvarno ste ludi!:)

Solo

pre 2 godine

Mi obnavljamo i prisvajamo sve Srbe u regionu u jednu zajednicku zemlju Srbiju i to mora svima da bude jasno ..tako da Milo ima da se svede na velicinu njegove Mesne Zajednice i naravno jedna piraljnica za banane.

SR71

pre 2 godine

Imaju sada jos bolji-B-21!Za jedinu Super Silu na svetu,ovo je-NISTA!

TRT 22

pre 2 godine

Ма имају они и Б-без броја, они су супер свила, него невидех да им је то нешто помогло током бежаније из Афганистана, највише су им користили путнички и транспортни авиони!

Lala od Banata

pre 2 godine

Oprostite mi moje ne znanje: Mislio sam da je Guam odmah pored Slavonskog Broda u Spačvamskim šumama. PS: 1999, proleče, nevidljivi, Budjanovci, i malo dalje do "Guama "

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59