• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

19.09.2021

12:20

Otmičari sa severa Nigerije oslobodili 10 učenika posle plaćanja otkupnine

Vesti

Otmičari sa severa Nigerije oslobodili 10 učenika posle plaćanja otkupnine

Podeli vest

Još 21 učenik i dalje je u zatočeništvu uprkos plaćenoj otkupnini, nakon što su naoružani otmičari sa severa Nigerije oteli početkom jula iz jedne gimnazije 120 srednjoškolaca

Sveštenik Džon Hajab, predsednik lokalnog hrišćanskog udruženja, rekao je da su otmičari preuzeli otkupninu pre tri dana, kao i da je 10 oslobođenih učenika vraćeno roditeljima u subotu uveče, prenosi AP.

Nauružani otmičari upali su 5. jula u baptističku gimnaziju u Betelu i oteli najmanje 120 učenika iz đačkog doma.

Od tada su puštane na slobodu različite grupe otetih đaka, a poslednja grupa oslobođena je 27. avgusta.

- Ovi banditi nas muče emocionalno, psihološki, fizički i finansijski i stavljaju nas pod ozbiljan pritisak. Kada odluče da puste određeni broj dece to je zbog toga što žele svež novac - rekao je sveštenik Džon Hajab.

 

Gore od korone, prošle godine u Nigeriji oteto 1.400 dece

 


Tokom prošle godine u Nigeriji je oteto oko 1.400 dece iz škola, skoro 200 ih je i dalje u zatočeništvu, a 16 je smrtno stradalo, rekao je predstavnik UNICEF u Nigeriji Piter Hokins izveštaču AP i upozorio da uoči početka nove školske godine bar milion dece strepi od povratka u đačke klupe.

To dodatno pogoršava obrazovnu krizu u ovoj zapadnoafričkoj zemlji u kojoj više od 10 miliona dece uopšte ne pohađa škole.

Neka od dece koja su bila u zatočeništvu kažu da osećaju traumu nedeljama nakon što su oslobađanja, a neki od učenika su potvrdili da se neće vraćati na nastavu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija