• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf

20.09.2021

07:35

Beživotno telo bebe na plaži, žena u bolnici i mrtvo dete na farmi... MISTERIOZNI slučaj ubista koji proganja zemlju skoro 40 godina! A ona je GREŠKOM optužena!

Vesti

Beživotno telo bebe na plaži, žena u bolnici i mrtvo dete na farmi... MISTERIOZNI slučaj ubista koji proganja zemlju skoro 40 godina! A ona je GREŠKOM optužena!

Podeli vest

Posmrtni ostaci bebe, koja je pronađena mrtva na plaži u Irskoj pre 37 godina, ekshumirani su u okviru istrage

14. aprila 1984. godine pronađeno je telo novorođenog dečaka, koji je pretrpeo više uboda nožem, a pronašao ga je džoger u okrugu Keri.

Dete nikada nije zvanično identifikovano, ali mu je dato ime beba Džon i to pre sahrane 1984. godine, i ostao je u srcu zloglasnog slučaja poznatog kao skandal beba Keri.

Policije je potvrdila da su ekshumirani ostaci u utorak ujutru, prenosi BBC.


Prva istraga o smrti deteta iz 1984. godine pogrešno je rešena i postala je nacionalni skandal poznat kao slučaj "beba Keri".

Tada, 1984. godine, policija je svu svoju pažnju fokusirala isključivo na samohranu majku Džoan Hejs, koja je tada imala 25 godina, i pogrešno je optužila za ubistvo.

Foto: printscreen

Ona je bila sumnjiva iz razloga jer je primljena kao pacijent u bolnicu istog dana kada je pronađeno telo novorođenčeta. S obzirom da je skoro bila trudna, ali nije bilo ni traga njenom detetu, detektivi su pogrešno verovali da je ona Džonova majka i optužili je za ubistvo.

Pretražili su porodičnu farmu  i tamo pronašli telo drugog novorođenog dečaka. Džoan je u to vreme imala aferu sa oženjenim čovekom i već su imali jedno zajedničko dete, koje je ona sama podizala.

Međutim, ostala je trudna sa drugim detetom ljubavnika i porodila se sama kod kuće, ali dete je ili bilo mrtvorođeno ili je umrlo ubrzo nakon rođenja i sahranjeno je na porodičnoj farmi.

Ona je ove detalje rekla policiji, tek kada je bila ispitivana u vezi sa smrću bebe pronađene na plaži.

Foto: Twitter printscreen

 


Analize krvi potvrdili su da su ona i njen ljubavnik roditelji dečaka koji je pronađen na farmi, međutim, ta beba je imala drugačiju krvnu grupu od bebe Džona.

Uprkos rezultatima krvi, policija je nastavila sa slučajem protiv Džoan

Detektivi su verovali da je ona možda rodila blizance, uprkos tome što su dve bebe imale različitu krvnu grupu i da je ubila bebu pronađenu na plaži.

U jednoj fazi policija je verovala da se različite krvne grupe mogu objasniti time što je Džoan imala seks sa dva različita muškarca istovremeno i u isto vreme zatrudnela sa obojicom.

Policija maltretirala Džoan i njenu porodicu

 

Džoan i njena porodica tvrdili su da ih je policija maltretirala i da su zastrašivanjem izvlačili lažne izjave, slučaj je izazvao velike kontroverze i osnovan je tribunal koji će ispitati postupanje snaga u slučaju.

Tek u januaru 2018. godine garda je počela ponovo da ispituje slučaj bebe Džona.

DNK analiza pokazala...

 

Potpuni DNK profil napravljen je iz uzorka krvi 1984. godine i ovi dokazi su potvrdili da Džoan nije bila majka bebe Džon.

Oni su se javno izvinula Džoan za sav stres i bol kroz koji je prošla tokom istrage 1984. godine, dok se premijer Irske izvinio njoj i njenoj porodici.

Foto: Printscreen/Twitter/ Shannon Murray

 

Džoan Hajns je 2019. godine zajedno sa ćerkom i rođacima pokrenula postupak protiv garde i javnog tužilaštva.

Očekuje se da joj država kao kompenzaciju ponudi 1,5 miliona evra, svakom od tri rođaka po 300.000 evra i njenoj ćerki 100.000 evra.

Do sada nisu otkriveni ni roditelji bebe Džona niti ubica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija