• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.09.2021

22:40

BLUD I NEMORAL! Sveštenik ukrao na hiljade evra od CRKVE kako bi organizovao gej žurke i KUPOVAO DROGU! /FOTO/

Vesti

BLUD I NEMORAL! Sveštenik ukrao na hiljade evra od CRKVE kako bi organizovao gej žurke i KUPOVAO DROGU! /FOTO/

Podeli vest

Italijanski sveštenih uhapšen je jer je navodno ukrao više od 99.000 evra iz crkvenih fondova kako bi plaćao gej orgije u svom domu

Otac Frančesko Spagnezi iz Prata kod Firence, trenutno je u kućnom pritvoru i optužen je za krađu.

Na stotine ljudi koji su prisustvovali žurkama i bahanalija intervjuisano je od strane policije.

Kako objašnjavaju detektivi, na žurkama su se sveštenik i njegov drug koji je narko-diler zabavljali sa bar još jednom osobom koju su pronalazili preko gej dejting sajtova. Dok bi a vremena na vreme, na tim žurkama bilo i mnogo više ljudi, između 20 i 30 godina starosti.

Istraga sveštenika počela je kada je otkriveno da je njegov cimer iz Holandije doneo litar GHB-a, takozvane "droge za silovanje".

Policija je upala u njihov stan i pronašla više lula za krek.

 

 

 

Proteklih meseci, blagajnik parohije utvrdio je da je 99.400 evra povučeno sa bankovnog računa parohije i policija veruje da je Spangezi taj novac koristio za kupovinu droge.

Suspendovan pristup fondovima

 

Lokalni biskup suspendovao mu je pristup fondovima zbog čega je Spangezi počeo da krade novac od dobrovoljnih priloga koje su bogati parohljani ostavljali za siromašne.


Kako list Tajms prenosi, a pozivajući se na istražitelje, sveštenik je bio toliko uspešan u prikupljanju donacija da je vremenom kući donosio stotine evra.

Sveštenik je tvrdio u početku da je novac davao siromašnim porodicama, međutim,  kasnije je priznao da je zavisnik.

Tužili crkvu

 

Kako lokalni mediji prenose da su, kada se saznalo da je Spangezi uhapšen, tužili crkvu i traže da im se vrati novac.

Sveštenikov advokat rekao je za Tajms da je njegov klijent priznao da je nabavljao drogu za svoje žurke i da je krao crkveni novac.

Nikakva optužnica, za sada nije podignuta ni protiv Spangezi ni protiv njegovog cimera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija