• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

26.09.2021

08:14

Pudždemon: Vratiću se na suđenje

Vesti

Pudždemon: Vratiću se na suđenje

Podeli vest

Lider katalonskih separatista Karles Pudždemon izjavio je da će 4. oktobra biti na Sardiniji kako bi prisustvovao ročištu po evropskoj poternici, nakon što je u policijskom pritvoru u Italiji zadržan manje od 24 sata

Sud na Sardiniji pustio je Pudždemona na slobodu u petak, dan nakon što ga je italijanska policija privela na osnovu evropske poternice koji je izdala Španija, dok je putovao na italijansko ostrvo kako bi prisustvovao katalonskom festivalu folklora u gradu Algero, preneo je Rojters.

Španija je zahtevala da Italija izruči Pudždemona, koji je bio na čelu katalonske vlade u vreme glasanja o nezavisnosti od Španije 2017. za koje su sudovi rekli da je nezakonito.

- Nastavićemo borbu. Nikada nećemo odustati, a ja ću nastaviti da putujem po Evropi - rekao je Pudždemon na konferenciji za novinare u Algeru, u pratnji gradonačelnika.

- Vratiću se u Brisel u ponedeljak - dodao je on.

Pudždemon, koji se nalazi u samonametnutom egzilu u Belgiji, pohvalio je Italiju zbog brzog rešavanja njegovog slučaja.

- Zadovoljan sam konačnim rezultatom. Zato što su naši politički i pravni argumenti dokazani - rekao je on.

- Italijanskom pravosuđu je bilo potrebno samo nekoliko sati da donese ovu odluku - naglasio je Pudždemon.

- Vratiću se 4. oktobra na ročište i ako italijansko pravosuđe donese odluku o mojoj slobodi vratiću se kući u Belgiju - kazao je on.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija