• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

26.09.2021

08:55

Prekinut štrajk glađu ispred Bundestaga

AP Photo/Markus Schreiber

Vesti

Prekinut štrajk glađu ispred Bundestaga

Podeli vest

Aktivisti koji se bore protiv klimatskih promena prekinuli su štrajk glađu ispred nemačkog parlamenta jer je jedan od vodećih kandidata za novog kancelara Nemačke prihvatio da se sastane s njima nakon današnjih opštih izbora

Odluka je doneta samo nekoliko sati nakon što su štrajkači juče odbili i vodu i hranu zahtevajući da Olaf Šolc, kandidat Socijal-demokrata, stranke levog centra, javno objavi da se Nemačka suočava sa vanrednom klimatskom situacijom, pre nosi AP.

Štrajkači su potvrdili da ih je Šolc pozvao juče popodne, sedam sati nakon što su odbili da piju vodu, kao i da su pristali na javni sastanak s njim u roku od mesec dana nakon glasanja.

Šolc je i sam potvrdio ovaj dogovor u svom saopštenju na Tviteru, rekavši da je spašavanje života primarno.

Kandidat Šolc i njegova dva rivala - iz stranke Zelenih i bloka Unije desnog centra - odbili su prvobitni zahtev štrajkača za sastanak pre izbora, iako je pitanje klimatskih promena bilo centralno u izbornoj kampanji.

Aktivisti su upozorili da planovi političkih partija nisu dovoljno dalekosežni da bi se globalno zagrijavanje ograničilo na 1,5 stepeni Celzijusa (2,7 Fahrenheita).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija