• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

26.09.2021

15:10

"Mobilne glasačke kutije" za one koji ne poštuju korona mere

AP Photo/Michael Probst

Vesti

"Mobilne glasačke kutije" za one koji ne poštuju korona mere

Podeli vest

Parlamentarni izbori u Nemačkoj danas protiču i uz određene izmene koje su uslovljene korona virusom, tako da su glasačke kutije na otvorenom postavljene za one birače koji odbijaju da nose zaštitne maske, što je izazvalo burnu debatu na društvenim mrežama o sprovođenju antikovid mera

U pokrajini Severna Rajna Vestfalija, u više gradova, prenosi javni servis WDR, postavljene su "mobilne glasačke kutije" na otvorenom kako bi i oni koji ne žele da nose masku mogli na licu mesta da predaju glasove.

Naime, u toj pokrajini je obavezno nošenje maski na biračkom mestima.

Na društvenim mrežama je ova odluka izborne komisije izazvala burnu debatu, jer se mnogi žale da se izlazi u susret onima koji odbijaju korona mere, a imala su mogućnost da glasaju od kuće, putem pošte.

 

Vatrogasci otvorili biračko mesto

 

 

Za razliku od "mobilnih glasačkih mesta", na dva glasačka mesta u Berlinu pojavio se problem tehničke prirode u čije rešavanje su morali da se uključe vatrogasci, zbog čega je kasnio početak glasanja.

Foto: AP Photo/Mićael Probst

Red za glasanje u Berlinu

Naime, zbog problema sa elektronskom bravom članovi izborne komisije nisu uspeli da uđu na vreme u zgradu Mensa Nord, gde su smeštena dva biračka mesta.

- Bili smo prinuđeni da pozovemo vatrogasce da nam otvore zgradu - preneo je predsednik izborne komisije Aleksander Radebah.

On je kazao da su izborna mesta otvorena sa zakašnjenjem, pa je došlo do formiranja reda.

Radebah ukazuje da mu nije poznat nijedan slučaj da je neko zbog ovog "peha" sa bravom odustao od glasanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

IZBORI ZA BUNDESTAG Lašet pokazao za koga je glasao
Planeta

IZBORI ZA BUNDESTAG Lašet pokazao za koga je glasao

Nakon izbora koji se danas održavaju većini Nemaca ipak neće nedostajati Angela Merkel na čelu nemačke vlade, pokazuje istraživanje urađeno po nalogu dnevnika "Augsburger Algemajne", u kojem ipak 38 odsto glasača žali za odlaskom još uvek aktuelne kancelarke, a poznato je kako je glasao Armin Lašet, kandidat za njenog naslednika kojeg je podržala

26.09.2021

14:51

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija