• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

28.09.2021

14:27

LAVA PROGUTALA CRKVU! Dramatični snimci sa Kanara, Španija proglasila La Palmu područjem katastrofe! /VIDEO/

Tanjug/AP

Vesti

LAVA PROGUTALA CRKVU! Dramatični snimci sa Kanara, Španija proglasila La Palmu područjem katastrofe! /VIDEO/

Podeli vest

Lava iz vulkana Kumbre Vieha na kanarskom ostrvu La Palma progutala je crkvu koja se nalazila na putu lave ka moru. Španska vlada proglasila je danas ostrvo zonom katastrofe, što je potez koji će pokrenuti hitne subvencije i druge mere podrške

Na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama vidi se oblak dima iznad zvonika, a zatim i kako lava obara crkvu koja nestaje u njoj, prenosi španski Juronjuz.

Erupcija vulkana počela je 19. septembra, a šteta koja je napravljena procenjena je za sada na oko 400 miliona evra.

U lavi je stradalo oko 420 objekata i građevina, poljoprivredno zemljište, a oko 7.000 stanovnika je evakuisano.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija