• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti

03.10.2021

10:56

AMERIČKE PORODICE U PROSEKU DUGUJU PO 155.000 DOLARA, SVE ZAJEDNO - 15 BILIONA! Jedini izlaz za SAD je da napravi planetarni haos i da na druge zemlje...

Vesti

AMERIČKE PORODICE U PROSEKU DUGUJU PO 155.000 DOLARA, SVE ZAJEDNO - 15 BILIONA! Jedini izlaz za SAD je da napravi planetarni haos i da na druge zemlje...

Podeli vest

Famozna „nevidljiva ruka tržišta" duboko se tokom protekle godine uvukla u džepove desetina miliona Amerikanaca. Ukupni dug tamošnjih domaćinstava dostigao je kosmičku sumu od 15 biliona dolara. A to je zastrašujućih oko 155 hiljada po porodici

Pomenutih 15 biliona dolara je više od polovine ukupnog državnog duga SAD, jer - ta "stavka" se približava teško zamislivih 29 biliona dolara.

Dug porodica nije, međutim, uključen u tih 29 biliona.
       
Prestrašeni Amerikanci-dužnici grčevito traže izlaz i spas.

       
Ekscentrični američki političar - bivši senator Ron Pol - još pre pet godina je tražio da Federalne rezerve, koje igraju ulogu centralne bankecelokupnog dolarskog sistema, budu likvidirane.
       
Kongres SAD je to - potpuno očekivano - odbacio.
       
Akcije na američkim berzama ostaju na visokom nivou zahvaljujući tom što FED kupuje svoje obveznice, a američka vlada štampa nove bilione dolara za te transakcije.
       
Ko je krajnji dobitnik? Najveći akcionari, odnosno - američka oligarhija.
       
Mrvice tog kolača stignu i do  Amerikanaca koji su imali ušteđevinu i bili u prilici da kupuju akcije koje je pandemija bila obezvredila (vrednost mnogih je u međuvremenu višestruko skočila).

 

(VIDEO) VELIKI POŽAR U RIMU, UNIŠTEN VAŽAN ISTORIJSKI OBJEKAT! Deo mosta srušio se u reku Tevere, verovatno će ga morati kompletno srušiti!

       
Da sve bude još ciničnije i američkije, dok prosečna američka porodica tone - FED milijardama napaja i domaće prebogate banke, a i formalno tuđe.
       
Tako je 600 milijardi usmerio - Goldman Saks, bilion i po - Merril Lynch, 1,8 biliona - Citigroup, dva biliona - Morgan Stanley.
       
Kriza iz 2008. godine je dokaz da to nije ni eksces ni nepromišljenost. Tada su Federalne rezerve sponzorisale britansku banku Barclays za 252 milijarde dolara, a ništa manju pomoć dobile su i druge britanske banke - HSBC, Royal Banc of Scotland i Abbey National...
       
Američki senator Berni Sanders, kojeg je Hilari Klinton manipulacijama lišila uloge kandidata Demokratske partije za predsednika SAD, tim povodom je vodio istragu i priznao da je zinuo od čuđenja kada je shvatio do čega je došla...

AMERI PRIZNAJU PORAZ, DOBILI SMO HLADNI RAT, ALI GUBIMO LEDENI! Ruska flota je nekoliko puta jača američke, Moskva će u narednim godinama...

       
Ni Sandersova istraga, naravno, nije ništa promenila.
       
Eks-senator Ron Pol opet grmi i upozorava:
       
- FED uništava obične Amerikance, obogaćuje elitu i povećava državni dug! Vreme je da se to revidira i okonča!
       
Međutim, ni likvidacija FED ne bi spasila SAD džinovskog virtuelnog balona u koji se pretvorila prva ekonomija sveta.
       
Jedini način na koji Vašington može da reši svoje ekonomske probleme jeste - da ih izvoze.
       
Da napravi planetarni haos i da na druge zemlje prevali američke dugove, a mnoge od njih - gurne u još veće siromaštvo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nekonebitan

pre 2 godine

Da napravi planetarni haos i da na druge zemlje prevali američke dugove, a mnoge od njih - gurne u još veće siromaštvo. - I to je najbogatija ekonomija sveta. Zemlja bogatih tajkuna i siromasnog stanovnistva. Po ovom ispada da smo Srbi mnogo bogatiji i srecniji jer je dug po glavi stanovnistva manji od 10 000 dolara.

ESKOBAR: Iznenađeni smo potezom Prištine!
Politika

ESKOBAR: Iznenađeni smo potezom Prištine!

Izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da ne isključuje mogućnost da SAD imenuju izaslanika za dijalog, što je u administraciji bivšeg predsednika Donalda Trampa bio Ričard Grenel, i dodao da ostaje da se vidi da li će do toga doći. On je i pozdravio dogovor Beograda i Prištine

30.09.2021

16:56

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija