• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

03.10.2021

17:19

SNIMAK KOJI JE OBIŠAO SVET! Avganistanac predaje svoju ćerkicu u ruke američkim vojnicima u Kabulu - Evo šta je bilo sa njom /VIDEO/

AP/Tanjug

Vesti

SNIMAK KOJI JE OBIŠAO SVET! Avganistanac predaje svoju ćerkicu u ruke američkim vojnicima u Kabulu - Evo šta je bilo sa njom /VIDEO/

Podeli vest

Beba koju je Avganistanac predao u ruke američkim vojnicima preko bodljikave žice na aerodromu u Kabulu polovinom avgusta, sada živi sa svojom porodicom u američkoj državi Arizona

Potresni snimak je kružio na društvenim mrežama, kako otac daje svoju devojčicu u ruke američkim vojnicima, koji su je sačuvali i vratili njenoj porodici tokom masovne evakuacije iz prestonice Avganistana.

Beba Lija sada je stara 16 nedelja, a imala je samo 17 dana kada se pojavio video snimak kako otac Hamid pokušava da je spase od haosa u Kabulu, preneo je list "Hil".

 

 

 


Hamid je radio na aerodromu kao prevodilac prilikom evakuacije iz Avganistana, a bio je takođe savetnik za kulturu američkoj vojsci nekoliko godina i prisustvovao je sastancima visokih zvaničnika.

Kako je rekao, da nakon što su talibani 15. avgusta preuzeli Kabul, postalo je jasno da on i njegova porodica ne mogu više da ostanu u Avganistanu.

- Dobijali smo informacije da su ljudi ubijani ili nestali. Zbog moje povezanosti sa vojskom, znao sam da će moj dom biti sledeća meta. Nije bilo pitanje da li će, nego kada - dodao je Hamid.

Pun identitet Hamida i njegove porodice nije objavljen iz bezbednosnih razloga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20