• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

04.10.2021

20:56

Talibani NAPALI ISIS! Petorica pripadnika Islamske države ubijena u Kabulu!

AP/Tanjug

Vesti

Talibani NAPALI ISIS! Petorica pripadnika Islamske države ubijena u Kabulu!

Podeli vest

Petorica pripadnika teroristričke grupe Islamska država poginula su u napadu talibana u okrugu Kabula, rekao je danas portparol ruske ambasade u Kabulu

- Danas popodne smo čuli rafalnu paljbu iz jednog stana u četvrti u kojoj se nalazi kompleks ambasade. Talibani su ubili pet militanata Islamske države i još trojica su se predala - izjavio je portparol, prenosi TAS S.

- Verovatno je to povezano sa jučerašnjim terorističkim napadom u blizini džamija kada je ubijeno oko 20 ljudi - dodao je on.

Talibani su uništili jednu ćeliju Islamske države na severu Kabula, rekao je portparol talibana, nakon što je u eksploziji ispred džamije u Kabulu poginuo i ranjen veći broj civila.

Portparol talibana izjavio je da je specijalna talibanska jedinica izvela operaciju protiv elemenata ISIS-a u 17. okrugu Kabula, na severu grada kasno u nedelju, prenosi agencija Rojters.

Foto: AP/Tanjug


- Baza ISIS-a potpuno je uništena i svi pripadnici ISIS-a su unutra ubijeni kao rezultat ovog odlučnog i uspešnog napada - napisao je portparol na Tviteru.

Lokalni mediji su ranije izvestili o teškim sukobima na tom području, a kontaktirani stanovnici potvrdili su da su čuli eksplozije i pucnjavu tokom noći.

Foto: AP/Tanjug



Ranije danas Islamska država je preuzela odgovornost za jučerašnju eksploziju u Kabulu.

Nekoliko civila je poginulo u eksploziji koja se dogodila u jednoj kabulskoj džamiji dok se održavala služba za majku portparola talibana Zabinulaha Mudžahida, na kojoj su se sakupili talibanski lideri, konkretno, predstavnici ministarstva odbrane, preneo je Rojters.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija