• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.10.2021

14:19

U VALENSIJI UHAPŠENA ČETIRI CRNOGORCA pripadnika kriminalne grupe koja se bavi proizvodnjom i trgovinom droge!

Vesti

U VALENSIJI UHAPŠENA ČETIRI CRNOGORCA pripadnika kriminalne grupe koja se bavi proizvodnjom i trgovinom droge!

Podeli vest

Zajedničkom akcijom kodnog naziva "Bubestis" crnogorske i španske policije, u Valensiji je uhapšeno osam pripadnika kriminalne grupe od kojih četiri crnogorska državljanina, zbog ilegalne proizvodnje i krijumčarenja marihuane, saopštila je crnogorska Uprava policije (UP)

Kako navode iz UP, službenici Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije Crne Gore su sa Nacionalnom policije Valensije i Timom za organizovani kriminal Civilne garde Španije, sprovodili dugoročnu međunarodnu istragu, prema kriminalnoj grupi koja se na području Valensije u mestu Alginet bavila ilegalnom proizvodnjom i krijumčarenjem marihuane, prenosi RTCG.

Uhapšen je D.B. (35) iz Podgorice, koji poseduje i državljanstvo Australije, a koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe.

Takođe, uhapšeni su V.B. (19) iz Podgorice, S.B. (49) iz Danilovgrada, N.K. (40) iz Podgorice, F.C.G. (38) iz Algineta, J.V.S. (46) iz Valensije, A.T.V. (48) iz Valensije i J.M.H. (37) iz Valensije.


Ove osobe su, kako navode, osumnjičene za trgovinu drogom i stvaranje kriminalne organizacije.

- Razmenom operativnih podataka došlo se do saznanja da više osoba, poreklom iz Crne Gore, od aprila 2021. boravi u Valensiji, te da su u Alginetu zakupili veliki hangar sa namerom da u njemu instaliraju laboratoriju za uzgoj marihuane - navode u saopštenju.

Istragom, koja je otvorena u Španiji, a na osnovu podataka crnogorske policije, kako navode, identifikovani su članovi ove kriminalne grupe, locirana je njihova imovina u Valensiji i utvrđeno je da se u iznajmljenom hangaru nalazi profesionalno opremljena laboratorija.

- Kada je španska policija utvrdila da ova lica sve više vremena provode u hangaru, te da se najverovatnije bave berbom i pakovanjem marihuane, realizovana je policijska akcija i izvršen pretres kojom prilikom je pored plantaže, pronađeno i oduzeto 27 kilograma suvih pupoljaka marihuane - dodaju u saopštenju.

Daljim pretresom prostorija, koja su ova lica koristila u Valensiji, pronađeno je još sedam kilograma marihuane, 10.000 eura, a zaplenjeno je i jedno luksuzno vozilo, falsifikovane isprave, kao i kompletna oprema iz laboratorije.

- Nastavlja se sa preduzimanjem daljih mera i radnji u ovom predmetu - zaključili su u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija