• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

14.10.2021

16:50

NIje tajna da ekonomske sankcije protiv EAEU imaju za cilj nešto drugo

AP/Tanjug

Vesti

NIje tajna da ekonomske sankcije protiv EAEU imaju za cilj nešto drugo

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin veruje da se sankcije protiv članica Evroazijske ekonomske unije (EAEU) koriste za podrivanje legitimno izabranih vlada, a ne samo zbog ekonomskih razloga

Trgovinski i ekonomski odnosi unutar EAEU sa ostalim zemljama su u porastu, dodao je Putin.

- Takvi rezultati su postignuti uprkos tome što su određene članice EAEU izložene nelegitimnim sankcijama. Nije tajna da se te sankcije koriste ne samo sredstvo za nefer poslovanje, već i kao način da se podrivaju legitimno izabrane vlade, tako što se stvaraju socijalni, ekonomski i politički problemi, ili se otežavaju već postojeći problemi kojih ima u bilo kojoj zemlji - naveo je Putin, prenosi Tass.

Evropske zemlje su uvele brojne restriktivne mere protiv Rusije i Belorusije, dodaje ruska novinska agencija.

- Takvi nepovoljni spoljašni uslovi, kako nama deluju, mogu samo da ojačaju saradnju unutar naše unije - dodao je Putin.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PUTIN POTPISAO, CRNA GORA NA UDARU!
Planeta

PUTIN POTPISAO, CRNA GORA NA UDARU!

Predsednik Rusije Vladimir Putin produžio je embargo Rusije na isporuke određenih prehrambenih proizvoda iz zemalja koje su uvele ili podržale antiruske sankcije do 2022. godine, među kojima je i Crna Gora.

25.09.2021

14:27

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija