• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

18.10.2021

09:49

FRANCUSKI AMBASADOR PROTERAN IZ BELORUSIJE?! Zategnuti odnosi na relciji Pariz - Minsk

Pixabay

Vesti

FRANCUSKI AMBASADOR PROTERAN IZ BELORUSIJE?! Zategnuti odnosi na relciji Pariz - Minsk

Podeli vest

Ambasador Francuske u Belorusiji Nikola de Lakost napustio je zemlju, saopštio je portparol francuske ambasade u Minsku, a Frans pres prenosi da je diplomatskom predstavniku naređeno da napusti belorusku državu, i da je on to i učinio

- Da, ambasador Lakost je otišao. Sutra slede sva saopštenja - rekao je predstavnik francuske ambasade u Minsku, prenosi TASS.

On je dodao da je ambasador Francuske predao kopije svojih akreditiva ministru spoljnih poslova Belorusije Vladimiru Makeiju još u decembru 2020. godine, međutim sve do sada ih nije predao predsedniku te zemlje Aleksandru Lukašenku, prenosi TASS.

Ageencija Rojters prenosi da je za Frans pres iz ambasade Francuske u Minsku rečeno da je Lakostu naređeno da napusti Belorusiju i da je on to učinio.

Rojters dodaje da za sada nema informacija o razlozima zbog kojih je Lakost proteran iz Belorusije, ali prenosi da su beloruski mediji izvestili da je i Minsk opozvao svog ambasadora iz Francuske Igora Fesenka.

Rojters takođe navodi da je francuska ambasada u Belorusiji na svom sajtu objavila da je Lakost u sredu ugostio predstavnike nedavno zabranjene nevladine organizacije "Gavari pravdu", među kojima je bio i jedan od osnivača te NVO Andrej Dmitrijev, jedan od kandidata na spornim predsedničkim izborima prošle godine.

Britanska agencija navodi i da za sada nije bila u mogućnosti da dobije bilo kakva reagovanja iz ministarstava spoljnih poslova dve zemlje, niti iz ambasade Francuske u Belorusiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!
Politika

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savet Evrope i rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome deo opozicije vidi "šansu i sreću" samo zato što misle da će time oslabiti predsednika Aleksandra Vučića.

24.04.2024

12:17

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija