• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

21.10.2021

08:29

PJONGJANG OPTUŽIO VAŠINGTON DA IMA DUPLE STANDARDE!

Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Vesti

PJONGJANG OPTUŽIO VAŠINGTON DA IMA DUPLE STANDARDE!

Podeli vest

Severna Koreja je danas saopštila da su SAD "preterano reagovale" na najnovije testiranje balističke rakete koja je izvršeno pre 2 dana, dovevši time u pitanje iskrenost ponude za razgovor, i optuživši je da radi po dvostrukim standardima kada je reč o razvoju naoružanja

Pjongjang je prethodnih nedelja naveo da je testiranje naoružanja usmereno ka pojačanju odbrambenih kapaciteta, na način na koji to rade ostale zemlje, optužujući SAD, Severnu Koreju i Ujedinjene nacije za primenjivanje neprijateljske politike i duplih standarda prema Severnoj Koreji.

Ove nedelje Pjongjang je testirao novu balističku raketu ispaljenu iz podmornice, a tamošnji zvaničnici kažu da su to normalne aktivnosti usmerene ka dugoročnom odbrambenom planu i nisu usmerene protiv SAD, niti bilo koje zemlje, izjavio je neimenovani portparol iz ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje, prenela je zvanična severnokrejska novinska agencija KCNA.

Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP


On je dodao da je Vasington preuzeo "vrlo provokativne poteze" sazivajući Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, koji se susreo u sredu na zahtev SAD, navodi Rojters.

Ambasadorka Amerike u UN, Linda Tomas-Grinfild apelovala je na Pjongjang da se poštuje sankcije Ujedinjenih nacija kojim se zabranjuju nuklearno oružje i testiranje balističkih raketa, kao i da prihvati ponudu za razgovore, ponovivši da Vašington nema neprijateljske namere.

Portparol ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje rekao je da u startu nametnuti "dupli standardi" oko razvoja naoružanja.

- Kritikovati Severnu Koreju zbog testiranja istog oružja koje SAD poseduje ili razvija jasan je pokazatelj duplih standarda - naveo je portparol u izjavi koju je prenela agencija KCNA.

On je istakao da bi svako pogrešno ponašanje SAD i Saveta bezbednosti moglo da dovede do "mnogo ozbiljnijih posledica", upozoravajući da se "ne igraju sa opasnom tempiranom bombom".
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija