• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

24.10.2021

17:00

Eksplozija cena u Nemačkoj! Poskupeli jaja, ulje, kafa, benzin, povrće, nameštaj...

Vesti

Eksplozija cena u Nemačkoj! Poskupeli jaja, ulje, kafa, benzin, povrće, nameštaj...

Podeli vest

Cene goriva skaču, pa ga tako Nemci sada plaćaju čak 28,2 posto više nego u istom mesecu prošle godine

Nemački Savezni zavod za statistiku pokazao je kako je, osim u sektoru usluga, do poskupljenja došlo i u supermarketima, a potrošačka korpa za kupovinu koja je pre godinu dana koštala 100 evra, sada je gotovo 105 evra.

Kako prenosi Fenix Magazin, usluge frizera poskupele su 3,3 posto u odnosu na prošlu godinu, a restorana 3,7 posto. U supermarketima se takođe može videti poskupljenje, a posebno se to može videti kod vegeterijanaca i vegana gde je povrće poskupelo čak 9,2 posto.

Od povrća se najveće povećanje cena javilo kod paradajza, čija je cena 32,8 posto veća. Jaja su poskupela 13,4 posto, kafa za 6,4 posto, a ulje za 15,2 posto. Zbog eksplozije cena žitarica tost hleb sada košta 10,2 posto više, a smrznuti kolači 7,1 posto više.

Alkohol i duvan s druge strane nisu preterano skuplji, pa se sada plaća 2,4 posto više, prenosi Večernji list.

Ukoliko se odluče za preuređenje stana, Nemci će sada platiti 3,5 posto više za nameštaj, lampe i kućne aparate nego što bi to morali prošle godine.

Dobra vest za Nemce je da su stanarine poskupele tek 1,4 posto, no, zato su troškovi održavanja i popravki porasli 6,1 posto, a gas za 4,4 posto. One koji se greju na lož-ulje dočekalo je ogromno poskupljenje od čak 38,1 posto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 2 godine

A kod nas kao ništa ne poskupljuje. Voleo bih ja da imam njihove plate i cene.

Lazni bot

pre 2 godine

A kod nas sve pojeftinilo a švaba grca i jede proju, živeo naš veliki vođa

Dragan

pre 2 godine

Poznato je da su Nemci nastampali stotine milijardi evra zbog korone pa eto im inflacije. Lepo im je Putin rekao da su sami krivi za poskupljenje gasa a kada energenti poskupe onda sve ostalo poskupljuje. Bojim se da će se to odraziti i kod nas?

Ja

pre 2 godine

Ne lupaj. Povledaj cene kod nas, sve otislo gore.

Zaharova

pre 2 godine

Dobro je pa su ovo drzavne novine znas da je u Nemackoj katastrofa i u momentu ti lakse.

Walter

pre 2 godine

Sad sam zvao zeta u Kelnu da vidi koliko košta litar ulja / zejtina/ u najjeftinijem hipermarketu PENNY.Košta okruglo JEDAN evro.Koliko kod nas košta / na našu sramotu / svi znamo !

dejan

pre 2 godine

Ostavite se vi Nemaca i njihovih poskupljenja,za njihov standard je to kao ujed komarca,pogledajte vi malo u ovu nasu bedu od zivotnog standarda,a poskupljenja da i ne spominjem.

Smrad

pre 2 godine

Sad kad Nemci navale u Srbiju i kad otkriju kakvo je blagostanje ovde

gacikus

pre 2 godine

Lele potroscka korpa skocila sa 100 na 105evra tznaci d mi u Srbiji svesto dodje iz Nemacku na bvljak ce pacamo skart Duplo

Brutalan

pre 2 godine

Svetski projekat iz velikog reseta novog svetskog poretka.Posle obznanjenog velikog reseta 2019 god kada su rekli ništa više neće biti isto kao što je bilo. 2020 kreće stidljivo lažna plandemija i ave po redu kako je zamišljeno se sprovodi.Tako je to kad se spava i ne razmišlja, pa nastavite ići da se punite projektovanim akcinisanjem i dobrovoljnim porobljavanjem.

Zoran

pre 2 godine

Najjednostavniji potez da se poveća BDP. Cene se povećaju 30% a onda brižna vlast poveća plate 5% i svima lepo. Ućutalo se pa jedva diše.

Paparaco

pre 2 godine

Prošle godine, džakče krompira Roze, 10 kg, koštao je u piljarama u Požarevcu od 250 do 280 dinara. Danasje cena od 620 do 650 dinara i to u istim piljarama. Pijaca u Maxi radnjama nudi krompir po 670 din. Ej robijoooooo, živote. Ostaće i svinje gladne jer ljuske će biti i suviše tanke.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija