• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

25.10.2021

08:41

ISKAZI SVEDOKA KOBNE BOLDVINOVE PUCNJAVE Vežbao je unakrsno izvlačenje i uperio revolver prema kameri

APfoto

Vesti

ISKAZI SVEDOKA KOBNE BOLDVINOVE PUCNJAVE Vežbao je unakrsno izvlačenje i uperio revolver prema kameri

Podeli vest

Alek Boldvin je vežbao izvlačenje revolvera iz futrole, nakon čega ga je uperio u kameru tokom probe na setu filma "Rast" kada je oružje opalilo i pogodilo u grudi kinematografa - navodi se u pisanom iskazu datom pod zakletvom za sud, objavljenom u nedelju

Ta izjava pod zakletvom pruža dodatne detalje o slučajnoj pucnjavi prošlog četvrtka u Novom Meksiku u kojoj ubijena 42-godišnja Halina Hačins i ranjen režiser Džoel Souza, prenosi agencija Rojters.

Boldvinu je bio dat scenski pištolj i rečeno mu je da nije napunjen, navode vlasti Santa Fea u sudskim dokumentima.

- Džoel je izjavio da je Alek sedeo na klupi na snimanju scene u improvizovanoj crkvi, i da je vežbao unakrsno izvlačenje pištolja. Džoel je rekao da je gledao preko ramena Hačinsovu, kada je čuo zvuk nalik udarcu biča, a zatim glasan pucanj - navodi se u izjavi.

Hačins je tada pogođena u predelu grudi, navodi se u dokumentu.

Foto: Informer/Fotomontaža


- Džoel se tada nejasno seća kako se Hačinsova žalila na stomak i kako se uhvatila za njegov srednji deo. Džoel je takođe rekao da je Hačinsova počela da se tetura unazad i da je pala na zemlju - dodaje se u izjavi.

Foto: AP Photo/Andres Leighton


- Halina Hačins je rekla da ne oseća noge - izjavio je Rid Rasel, kamerman koji je stajao pored nje u vreme pucnjave.

Izbezumljeni Boldvin (63) fotografisan je u subotu ispred hotela u Santa Feu kako se grli i razgovara sa Metom Hačinsom, mužem Haline Hačins, i njihovim devetogodišnjim sinom.

Foto: Informer


Niko nije optužen za fatalni incident tokom probe u četvrtak na ranču Bonanza Krik u blizini Santa Fea, dok šerifova kancelarija nastavlja istragu.

Više medija i društvenih mreža izrazilo je zabrinutost u vezi sa bezbednosnim protokolima na snimanju niskobudžetnog filma, dok je sam Rid rekao da je snimateljska ekipa imala problema sa produkcijom, uključujući sa plaćanjem i stanovanjem.

Rid je rekao i da je šest osoba napustilo snimanje filma.

Serž Svetnoj, glavni električar angažovan na snimanju filma, rekao je u objavi na Fejsbuku da je držao Hačinsovu za ruke dok je umirala i za njenu smrt je okrivio "nemar i neprofesionalizam".

Veb sajt TMZ.com, pozivajući se na neidentifikovane izvore povezane sa produkcijom, navodi da su pištolj koji je dat Boldvinu ranije koristili članovi posade za vežbe gađanja mete van seta, koristeći prave metke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NASILJE u porodici, ALKOHOLIZAM, tuče, NEKONTROLISANI BES! Tužne su uloge iz PRIVATNOG ŽIVOTA slavnog Aleka Boldvina! /Foto/
Estrada

NASILJE u porodici, ALKOHOLIZAM, tuče, NEKONTROLISANI BES! Tužne su uloge iz PRIVATNOG ŽIVOTA slavnog Aleka Boldvina! /Foto/

Posle ubistva direktorke fotografije Haline Hačins i ranjavanja reditelja Hoela Souze, na setu filma "Rust" u Novom Meksiku, za Aleka Boldvina, poznatu holivudsku zvezdu, više ništa neće biti isto. Istraga je još uvek u toku, jer nikome nije jasno kako je Boldvin mogao da ubije i rani kolege iz pištolja - rekvizita koji mu je dat za snimanje scene. ​Svi svetski mediji prenose da se Alek Boldvin oseća očajno, da je van sebe, i da prolazi tešku psihičku krizu

24.10.2021

14:57

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija