• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

30.10.2021

21:00

PRETVARAO SE DA JE MIGRANT! Državljanin Srbije oštetio staricu za 65.000 evra!

Vesti

PRETVARAO SE DA JE MIGRANT! Državljanin Srbije oštetio staricu za 65.000 evra!

Podeli vest

Srpski državljanin uhapšen je u Padovi zbog sumnje da je od jedne starice oteo celu ušteđevinu za samo 40 dana

Prema pisanju medija, njih dvoje su se upoznali sredinom septembra u jednoj crkvi. Srpski državljanin se pretvarao da je migrant iz Sirije i da se zove Hasan Mustafa.

Sve vreme je starica slušala reči paroha da uvek treba biti ljubazan prema svima, a naročito prema građanima koji nisu iz EU, te se lako sprijateljila s lažnim migrantom, pišu mediji.


Srpski državljanin nije gubio vreme i počeo je odmah od starice da traži novac. Navodno joj je tražio 700 evra da bi otišao u Berlin, a po povratku je imao još jednu potrebu 4.800 evra kako bi svoje dvoje dece vratio u Italiju jer su navodno bili blokirani na prelazu.

Međutim, ni tada stvari nisu tekle sjajno, jedno od dvoje dece je stiglo na odredište, pa je tražio još 4.800 evra da bi doveo drugo.

Žena mu je redovno davala novac u kešu, a svaki put kada je dolazio kod nje, imao je neki problem.

Foto: Pixabay


Na kraju joj je ispričao da mu je dete na lečenju u jednoj bolnici u Zagrebu, te da mu treba još 50.000 evra. Posle nedelju dana, sin mu je, prema njegovim rečima, preminuo, pa mu je trebalo još para. Baka više nije imala novca, pa je otišla kod svog brata po pozajmicu.

Kako piše medij, brat je bio sumnjičav, interesovao se za misterioznog prijatelja. Shvatio je da je baka prevarena, pa je sve prijavio policiji.

Foto: Pixabay

Kada je čovek krenuo po još novca kod starice, na stanici u Padovi čekali su ga karabinjeri.

Procenjeno je da je srpski državljanin staricu oštetio za 64.970 evra, što je cela ušteđevina starice koju je čuvala kod kuće, ne verujući bankama neko vreme.

Pronađeno je nešto manje od hiljadu evra, a suđenje je zakazano za 13. januar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Uhapšene dve osobe iz Mladenovca zbog prevare i neosnovanog dobijanja kredita
Hronika

Uhapšene dve osobe iz Mladenovca zbog prevare i neosnovanog dobijanja kredita

Pripadnici MUP-a, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Upravom za agrarna plaćanja i Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsili su dve osobe, dok su protiv jedne za kojom se traga podneli krivičnu prijavu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela prevara i neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti oštetivši budžet Republike Srbije za oko 6.810.000 dinara

30.10.2021

08:10

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija